Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Із 1 липня зростають тарифи на електрику, але знижується ціна на газ

Із 1 липня зростають тарифи на електрику, але знижується ціна на газ

З 1 липня скасовують державне регулювання цін на соціальні продукти, зростають тарифи на електрику, знижується ціна на газ для промислових споживачів та дорожчають комунальні послуги для киян.

ВІДЕО ДНЯ

Ціни на хліб не обмежуватимуть

7 червня уряд скасував державне регулювання цін на "соціальні" харчі. Постанова набуває чинності з 1 липня. Як пояснили в уряді, "головна мета цих змін – зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дерегуляція у сфері ціноутворення".

Реклама

Від 1996 року уряд встановив граничну торгову надбавку у розмірі 15% на низку продуктів "соціального значення" - хліб, борошно, макарони, крупи, цукор, м’ясо, варені ковбаси, молочні продукти, олію, яйця, дитяче харчування тощо.

Крім того, рентабельність оренди торгових приміщень була обмежена 20%. Тепер в уряді розраховують, що ринок сам відрегулює ціни, а підвищення зарплат дозволить впоратися із підвищенням цін, якого, очевидно, не уникнути після скасування державного регулювання.

Реклама

Електрика дорожчає, газ – дешевшає

Згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з 1 липня прогнозована оптово-ринкова ціна на електроенергію зросте на 1,8% - до 1365,72 грн/МВт-год. Саме цей показник впливає на тариф на електроенергію для промислових споживачів.

Водночас з 1 липня "Нафтогаз" на 3% знизить ціну на газ для промислових споживачів, – від 7430 до 7208 грн за тис. кубометрів.

Реклама

Підвищення пенсій очікується у жовтні, а чергове підвищення мінімальної зарплати – лише у січні наступного року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно