Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив розмір зарплати мера Ужгорода

Мер Києва Леонід Черновецький свого часу для піару визначив собі зарплату в розмірі 1 гривні. І саме за його влади в столиці можна було спостерігати одні з наймасштабніших дерибанів землі.

ВІДЕО ДНЯ

Якщо Україні потрібні мери, які ведуть боротьбу з корупцією й розвивають міста, то вони й чиновники апарату повинні мати вищі доходи, ніж зарплата прибиральниці. Ті, хто вже змінив популістський підхід, твердять: мерія отримала якісно новий кадровий склад.

Премії до зарплати мера встановлює депутатський корпус. Якщо не відголосують премії – мер житиме на голий оклад. Якщо депутати надумають вижити мера, який веде боротьбу з корупційними схемами, – посадять на мінімалку.

Реклама

Громадський рух ЧЕСНО вирішив вивчити та порівняти зарплати топ-менеджерів-управлінців міст в Україні та за кордоном. Для цього зарплати мерів співставили із середніми зарплатами в регіоні.

В обласних центрах України ситуація різнорідна. Мер Тернополя Сергій Надал отримує зарплатню, яка у 6,6 разів вища від середньої. Свої доходи Надал ЧЕСНО не коментує.

Реклама

У той же час мери Києва, Житомира, Одеси та Кропивницького отримують зарплатню заледве більшу, ніж середній рівень доходів у регіоні.

Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив розмір зарплати мера Ужгорода – 01

Відносно мера Ужгорода, то його дохід, згідно декларації, сягає 228237 грн. Це в 4,8 разів більша зарплата за середню по регіону.

Реклама

Для порівняння: за кордоном мери як управлінці, які визначають стратегію розвитку міста і відповідають за господарські процеси в громаді, отримують зарплатню, як правило, суттєво вищу, ніж середня зарплатня в місті.

Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив розмір зарплати мера Ужгорода – 02

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно