Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Долар уже по 29 гривень: що буде з курсом в умовах воєнного стану

Долар уже по 29 гривень: що буде з курсом в умовах воєнного стану

Сьогодні зранку, 27 листопада, у обмінниках Закарпаття курс долара (продаж – ред.) сягнув відмітки у 29 гривень. Купівля – 28 грн. за 1 дол.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас Національний банк України на 27 листопада 2018 року встановив офіційний курс на рівні 27,89 грн/долар, що на 10 копійок вище в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Євро зараз коштує – 32,90 грн купівля, та 31,80 – продаж.

Реклама
Долар уже по 29 гривень: що буде з курсом в умовах воєнного стану – 01

Що буде з курсом гривні в умовах воєнного стану

Оголошення воєнного стану не принесе миттєвого краху курсу гривні і банківській системі. Тому панікувати не варто. Таку думку висловив фінансовий аналітик Віталій Шапран.

Реклама

За його словами, банківська система буде працювати у звичайному режимі. Для "особливого стану" повинні бути причини – масштабні військові дії, наразі вони відсутні. І, як зазначив Президент Порошенко, введення воєнного стану не означає війну.

"Звісно, завтра ви можете купити долари по 28,5 чи по 29, ящик тушонки. Але я б радив зберігати спокій, воєнний стан – це ще не війна, а тільки певний правовий режим. Крім вас самих, запасам тушонки та міцності гривні нічого не загрожує",  – зазначив експерт.

Долар уже по 29 гривень: що буде з курсом в умовах воєнного стану – 02
Реклама
Читайте також:
Воєнний стан триватиме 30 днів: що заявив Петро Порошенко

Він уточнив щодо траншу від Міжнародного валютного фонду: формально у МВФ не має заборон на кредитування країн у якій оголошено воєнний стан. На практиці вважається, що МВФ не має фінансувати війну, але ж Україні це не загрожує, оскільки ми змінюємо програму EFF на stand by, яка не передбачає, що кредит фонду може потрапляти до бюджету країни. 

Долар уже по 29 гривень: що буде з курсом в умовах воєнного стану – 03

"Весь stand by йде у золотовалютні резерви НБУ і немає ніякого відношення до доходів держбюджету, навпаки, цей кредит ще потрібно обслуговувати. Тому через ВП в Україні максимум що може бути у відносинах із Фондом – можуть перенести розгляд питання по Україні на Раді директорів з листопада на грудень, але я думаю, що вони навіть цього робити не будуть", – пояснив Шапран.

Нагадаємо, вчора міністр соціальної політики України Павло Розенко запевнив українців, що введення воєнного стану не вплине на соціальні виплати і зарплати. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно