Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Тариф на електроенергію 2019: ТОВ “Закарпаття Енерго Збут” назвало ціну електрики без рішення регулятора

Тариф на електроенергію 2019: ТОВ “Закарпаття Енерго Збут” назвало ціну електрики без рішення регулятора

Тариф на електроенергію 2019: ТОВ “Закарпаття Енерго Збут” назвало ціну електрики без рішення регулятора

Сьогодні, 14 грудня, у Києві відбудеться засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Одним із пунктів порядку денного є питання щодо збільшення тарифу на електроенергію у зв’язку зі здорожчанням вугілля на європейських біржах та вартості його транспортування з нідерландського Роттердама до України.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, вартість вугілля, яка входить до собівартості виробництва української електроенергії, хочуть збільшити на 11,7%, а закладену у тариф вартість транспортування вугілля з Роттердама до України — ще на близько 6%.

Як відомо, з січня на закарпатському ринку електроенергії ПрАТ “Закарпаттяобленерго” замінить товариство з обмеженою відповідальністю “Закарпаття Енерго Збут”.

Реклама

Місцевий монополіст не став дочікуватися рішення Нацкомісії з тарифів і вже озвучив тариф на електроенергію 2019 для своїх споживачів.

Читайте також:
Названо район області, в якому найбільше крали електроенергію
Реклама

Від учора підприємство активно виписує рахунки з врахуванням нового тарифу. Якщо до тепер підприємці сплачували 2,390280 грн/кВт.-год. (а з урахуванням 20% ПДВ – 2,86 грн за кВт), то з січня 2019 року тариф на електроенергію зросте до 2,5690 грн/кВт.-год. (а загальна вартість до 3,08 грн за кВт).

Тариф на електроенергію 2019: ТОВ “Закарпаття Енерго Збут” назвало ціну електрики без рішення регулятора – 01

Окрім того, підприємців масово просять реєструвати особистий кабінет електроенергії,в який із січня і вноситимуться дані споживачів. Це нововведення покликано спростити роботу, адже з наступного року кожен підприємець зможе ввести дані про спожиту електроенергію і згенерувати рахунок у особистому кабінеті.

Реклама

Довідково.

За словами голови асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрія Геруса, ухвалення зазначених змін призведе до того, що фактичний монополіст на ринку генерації теплової електроенергії, компанія ДТЕК Ріната Ахметова, заробить додатково 6,5 мільярдів гривень протягом наступного року.

“Таким чином, наш вугільний “немонополіст” “ДТЕК” Ахметова, який видобуває 85% всього українського вугілля (біля 24 млн тонн), буде усім у тарифи закладати своє вугілля ще дорожче – та й заробить додатково 6,5 млрд грн у наступному році”, – повідомив Герус на своїй сторінці у Facebook.

Він також додав, що прибуток “ДТЕК” за останні 2 роки зріс у 2,6 рази.

Нагадаємо, що із липня тариф на електрику вже піднімався

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно