Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Верховна Рада призначила нового голову Нацбанку

Верховна Рада призначила нового голову Нацбанку

Верховна Рада на засіданні 16 липня призначила голову правління державного "Укргазбанку" Кирила Шевченка головою Національного банку України. За це рішення проголосували 332 нардепи.

ВІДЕО ДНЯ

"Інфляції не буде, неконтрольованої емісії не буде, незалежність НБУ буде збережена", – заявив голова фінансового комітету ВР Данило Гетманцев. За його словами, так Шевченко відповів на питання нардепів на засіданні комітету.

Читайте також:
Зеленський заговорив про долар по 30 грн: що тоді буде з комуналкою, газом і цінами
Реклама

"НБУ і далі продовжуватиме заходи щодо посилення фінансової стійкості банків, зокрема потрібно посилити роботу з часткою проблемних кредитів у банківській системі, яка сьогодні становить 48%", – сказав Шевченко перед голосуванням.

За його словами, частка непрацюючих кредитів у держбанках досягла 49%, у банках з іноземними інвестиціями – 32,5%, у приватних – близько 20%. "Через COVID-19 є навіть деяке зростання цього відсотка", – зазначив він.

Реклама

Зазначимо, що з жовтня 1995 року по грудень 2006 року Кирило Шевченко у банку "Фінанси і Кредит" пройшов шлях від начальника відділу нормативів до першого заступника голови правління банку.

Читайте також:
У Нацбанку розповіли, що буде з курсом долара після карантину

З грудня 2006 по травень 2009 року очолював Державну іпотечну установу, а з травня 2009 року по вересень 2009 року – радник прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Реклама

З 2009-го по квітень 2010 року – перший заступник голови правління "Укргазбанку". У 2012-2014 роках працював радником голови правління "Ощадбанку". З жовтня 2014 по травень 2015-го – в.о. голови правління "Укргазбанку". Потім Кирило Шевченко працював головою правління "Укргазбанку".

Нагадаємо, у Національному банку України розповіли, що буде з курсом долара восени.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно