Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У жовтні значно зросла кількість газових боржників

У жовтні значно зросла кількість газових боржників

Впродовж жовтня кількість домогосподарств, що мають борги за спожитий газ, збільшилася до 60% порівняно з попередніми періодами. Про це повідомляє Interfax з посиланням на Асоціацію постачальників енергоресурсів. Однією з причин в асоціації називають заборону Уряду відключати боржників від надання послуг та нараховувати їм пеню у зв’язку з карантином.

ВІДЕО ДНЯ

На думку першого заступника асоціації Євген Нацвін-Степанов, така заборона позбавила постачальників одного з найвагоміших важелів впливу. Це призвело до того, що "значна кількість громадян просто припинила платити за спожиті ресурси".

Він також зазначив, що впродовж літа-початку осені ситуація з боргами була оптимістичніше, адже через низьке споживання споживачі погашали борги попередніх сезонів. В Асоціації також зауважили, що в структурі заборгованості населення за житлово-комунальні послуги найбільша частка – газових боргів.

Реклама
Читайте також:
Українцям перерахують абонплату за газ: усі отримають нові платіжки

"За даними Державної служби статистики України, борг населення за спожитий природний газ і послугу з його доставки на початок жовтня 2020 року перевищив 21,1 млрд грн із загального боргу населення за житлово-комунальні послуги обсягом 54,3 млрд грн", – повідомив заступник голови правління АПЕ.

Реклама

В АПЕ висловили побоювання, що в разі непогашення українцями боргів за газ і ЖКП країну в розпал опалювального періоду може спіткати колапс комунальної системи. Окрім цього, систематичні неплатежі призводять до накопичення боргів, які потім споживачам буде ще складніше погасити. Після карантину це може призвести до стягнення у судовому порядку, зауважили в асоціації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно