Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На скільки подорожчає комуналка: розрахунок для однієї сім’ї

На скільки подорожчає комуналка: розрахунок для однієї сім’ї

У 2021 році українців очікує підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги – піднімуться ціни на опалення, гаряче водопостачання та холодну воду, і в цілому "комуналка" додасть близько 30% вартості.

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповіла координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі "Опора" Тетяна Бойко.

Оскільки в Україні вже зросла вартість газу, а також з 1 січня підвищено вартість електроенергії, це гарантовано викличе ріст вартості теплопостачання і підігріву води.

Реклама
Читайте також:
Ціна на електроенергію для населення зросла з 1 січня

"У 2021 році також зростуть тарифи на послуги водопостачання (холодна вода – ред.) у зв’язку з подорожчанням електроенергії для водоканалів та інших складових", – зазначила Бойко.

Реклама

Консенсусна думка експертів – "комуналка" у 2021 році подорожчає в середньому на 30%. Отже, якщо сім’я сьогодні платить за опалення 1000 гривень, то незабаром доведеться розщедритися на 1300 гривень. Якщо рахунок за воду (в даному випадку не так важливо, холодну чи гарячу) становить 500 гривень, то буде 650 гривень.

"Це поки що приблизні цифри. Але щодо електроенергії можна оперувати більш точними даними. Уряд з 1 січня скасував пільговий тариф на перші 100 кіловат-годин на місяць, який становив 90 копійок/1 кіловат-годину. Таким чином, всі побутові споживачі, незалежно від обсягу спожитої електроенергії, будуть тепер платити за тарифом 1,68 гривні/1 кіловат-годину. З огляду на те, що для багатьох домогосподарств місячне споживання до 100 кіловат-годин є цілком прийнятним, тариф для них виріс майже вдвічі. Наприклад, якщо ще в грудні сім’я заплатила за світло 45 гривень, то в січні доведеться викласти 84 гривні", – пояснила Бойко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно