Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прем’єр-міністр України розповів, як Уряд планує зменшити ціни на газ

Прем’єр-міністр України розповів, як Уряд планує зменшити ціни на газ

Нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про реалізацію 8 кроків урядової програми, які сприятимуть зменшенню тарифів на газ для українців у наступному році.

ВІДЕО ДНЯ

Міністр наголосив, що такі заходи є особливо важливими у період карантину: "Для того, щоб ринок запрацював повною мірою, потрібно сформувати чесні правила та запустити на ньому повноцінну конкуренцію. Але наразі, в час коронакризи, ми мусимо підтримати наших громадян."

Таким чином наразі проводяться наступні заходи.

Реклама

1. Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна буде діяти завершення опалювального сезону. 

2. Після консультацій з Урядом та народними депутатами, НКРЕКП ухвалило рішення про зменшення тарифу на розподіл для 14 облгазів. Зниження буде до 30%. 

Реклама

3. За результатами наради з Асоціацією міст України, «Нафтогазом» та місцевими керівниками було підтримано рішення, що тарифи на опалення та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні зростати не будуть. 

Читайте також:
«Закарпатгаз Збут» звернувся до «Укргазвидобування» з приводу продажу газу українського видобутку

4. Річні продукти від газопостачальних компаній, які дадуть змогу людям на цілий рік розуміти свою ціну й планувати свій бюджет. Наприклад, у вересні 2020-го «Нафтогаз» пропонував ціну 4,70 грн за кубометр із ПДВ на цілий рік. Аналогічні продукти від інших постачальників варто очікувати вже цієї весни.

Реклама

5. Минулого тижня АМКУ відкрив 6 справ проти газопостачальних компаній-монополістів, які несправедливо задерли ціни для людей. 

6. Спрощено доступ до субсидій — більшість громадян отримують їх одразу після заявки. 

7. Підготовка рішення щодо компенсації для тих громадян, хто встановив електроопалення. Це рішення найближчим часом буде також ухвалено, і люди отримають відповідні виплати.

8. Також повідомлено про розробку законопроєкту про укрупнення облгазів, що дасть змогу зняти питання про "захмарні" платежі за розподіл газу (так звану абонплату). Найближчим часом його планують подати до Верховної Ради.

"Це далеко не вичерпний список, як наш Уряд планує підтримати українців у питанні тарифів на комунальні послуги. Зараз активно йде обговорення низки інших важливих ініціатив. Наприклад, впровадження мораторію на нарахування пені й штрафів на газ за січень."—наголосив керівник уряду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно