Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Яким буде курс долара на початку березня: прогноз аналітиків

Яким буде курс долара на початку березня: прогноз аналітиків

В Україні у перший тиждень березня долар буде коливатися біля вже звичної позначки в 28 грн/$. З одного боку, напередодні посівної аграрії активніше продають валюту, що знижує її вартість, з іншого – невизначеність у співпраці з МВФ створює тиск на гривню.

ВІДЕО ДНЯ

Про те, як і чому буде змінюватися курс долара, читайте в матеріалі.

Скільки коштуватиме долар у березні

Різких коливань курсу американської валюти в найближчий тиждень не буде, впевнені опитані аналітики. Вартість долара перебуватиме близько психологічної позначки в 28 грн/$.

Реклама
Читайте також:
Українцям тричі завищили суми в платіжках за газ, – ЗМІ

Що вплине на курс долара:

Реклама
  • відсутність новин про подальшу співпрацю з МВФ;
  • низький попит на валюту в Україні;
  • компенсація ПДВ;
  • зростання випадків зараження коронавірусом;
  • підготовка аграріїв до посівної.

"На найближчий тиждень ми очікуємо незначне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку торгуватиметься через тиждень поблизу 28,0 грн. Готівковий долар – близько 27,9/28,1 грн", – говорить старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Аналітик RoboForex Андрій Гойл озвучує більш позитивний для гривні сценарій. Ймовірно, долар перебуватиме в межах діапазону 27,70-27,95 грн. Євро до гривні, вважає він, продовжить зростання до рівня 34,25.

Реклама

"Цілком очевидно, що НБУ буде активно викуповувати долари США в свої резерви за сильної девальвації американської валюти, тож істотного зміцнення гривні очікувати не варто", – прогнозує аналітик.

Підсумки зими для гривні загалом нейтральні: сильна девальвація не відбулася, а її надмірне зміцнення не допустив Нацбанк. З початку року регулятор викупив на міжбанківському ринку понад 200 млн доларів. Старт посівної кампанії буде стимулювати аграріїв до продажу валютного виторгу, що збільшить попит на гривню (американська валюта подешевшає).

Читайте також:
З 1 березня в Україні збільшиться розмір пенсій

"Погіршення епідеміологічної ситуації та введення карантину в низці регіонів спровокували зниження ділової активності. З цієї причини попит зберігається лише в імпортерів енергоносіїв і ритейлу, які здійснюють господарську діяльність навіть під час локдауну. Старт вакцинації, безумовно, додав позитиву на ринки, але поки складно сказати про її темпи і ефективність", – пояснює Андрій Гойлов.

Максим Орищак, аналітик компанії "Центр біржових технологій", упевнений, що з 1 березня курс продажу готівкового долара збереже торги в діапазоні 27,85-28,05 грн. Різниця вартості буде залежати як від дня тижня, так і від регіону:

"Внутрішня політична ситуація не створює дисбаланси, а значить, не виступає драйвером для продажів національної валюти. Попит на валюту підвищиться, щойно банківським клієнтам-експортерам зайдуть на рахунки гроші від Держказначейства – це стане головним драйвером для зростання курсу до рівня в 28 гривень і вище на банківських торгах".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно