Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Виплати лікарняних за тимчасову непрацездатність повернули

Виплати лікарняних за тимчасову непрацездатність повернули

Верховна Рада ухвалила закон, яким повертаються лікарняні виплати за тимчасову непрацездатність, зокрема, внаслідок хвороби. "За" проголосували 304 нардепи.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляється на сайті Ради.

Документом повертається право на виплату застрахованим особам, у разі настання тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві.

Реклама
Читайте також:
Лікарняні хочуть сильно урізати та прив’язати до стажу: що відомо

"Законом відновлено право застрахованих осіб отримувати матеріальну допомогу за страховим випадком: "тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві". Відповідні зміни внесено до закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування", – йдеться на сайті Ради.

Реклама

У пояснювальній записці до законопроєкту нагадується, що 31 грудня 2020 року набув чинності закон "Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я". Після цього були внесені зміни до закону "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування". Змінами з переліку страхових випадків виключено основний страховий випадок, за яким проводяться виплати Фондом соцстрахування, а саме "тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві". Через ці зміни компенсації внаслідок захворювання могли позбавити близько 2,5 млн осіб.

Ухвалений закон набирає чинності від дня, наступного за днем його опублікування та вводиться в дію від 30 червня 2021 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно