Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З 1 травня житлові субсидії призначатимуть за новими правилами

З 1 травня житлові субсидії призначатимуть за новими правилами

Кабінет Міністрів України змінив правила призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Нові норми набувають чинності з 1 травня 2021 року. Рішення було прийнято урядом 14 квітня. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Заробітчани постраждають через нову ініціативу Кабміну: від них хочуть забрати субсидії

Субсидії тільки в грошовій формі

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зараз 92% отримують субсидії в грошовій формі. "З травня всі 100% отримуватимуть живими грошима", - повідомив прем’єр. Крім того, припиняється діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, які можуть призначати субсидії в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається. 

Реклама

Кому відмовлять у призначенні субсидії

Постановою встановлюється, що: при призначенні субсидії будуть враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо; посилюються вимоги при призначенні субсидій в частині одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, вводяться деякі нові правила до тих, кому субсидії призначатися не будуть.

"Якщо ви маєте на депозитному рахунку в банках понад 100 тисяч гривень, купуєте нову машину, або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, вам субсидію, звичайно, не призначать", - сказав Шмигаль. Крім того, заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко повідомив, що водяться обмеження щодо наявності другого житлового приміщення, другого транспортного засобу тощо. За розрахунками Мінсоцполітики, нові правила призведуть до скорочення кількості субсидіантів "на кілька відсотків".

Реклама

Нова декларація

Міністерство соціальної політики підготувало зміни до форм заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та Декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Декларація доповнена нормами про банківські депозити та купівлю валюти.

Декларація буде доповнена наступними пунктами:

  • Інформація про придбання безготівкової та / або готівкової іноземної валюти, банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії.
  • Відомості про наявність... коштів на депозитних рахунках у розмірі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму (зараз прожитковий мінімуму 2270 гривень, - ред.).
Реклама

Крім того, потрібно буде вказати автомобіль, з дати випуску яких пройшло менше 5 років (зараз потрібно вказувати автомобіль старше 15 років). Як і зараз, потрібно буде вказати інформацію про витрати на суму понад 50 тисяч гривень. Але цей пункт деталізований, в ньому прописані цінні папери, фінансові інструменти, віртуальні активи тощо. Залишається в силі пункт про сплату аліментів і відсутності заборгованості за ними.

Нагадаємо, що українців можуть змусити віднести всі гроші в банк і сплатити новий податок.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно