Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціни на газ в Україні перетнули рекордну позначку

Ціни на газ в Україні перетнули рекордну позначку

У четвер, 1 липня, ціни на природний газ на торгах перевищили позначку в 15 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Про це свідчать дані "Української енергетичної біржі". Такий показник є абсолютним рекордом за всю історію.

ВІДЕО ДНЯ

За день до цього середньозважена ціна природного газу на УЕБ була на рівні 13,4 тисячі гривень за тисячу кубів. Таким чином, за день вартість газу зросла більш ніж на 1,5 тисяч гривень.

Ціни на газ на європейському ринку також продовжують тенденцію до зростання, що відображається і на внутрішньому ринку. Так, приведена вартість природного газу на нідерландському хабі TTF до кордону України станом на 2 липня становила 16,637 тисяч гривень за тисячу кубометрів, свідчать дані УЕБ.

Реклама
Читайте також:
“Нафтогаз” змінив місячний тариф для населення

Приведена вартість враховує ціну газу на хабі, вартість транспортування газопроводами Європи, тариф для точки входу в ГТС України та ПДВ.

Реклама

Як наголошують учасники ринку, ціни на природний газ зростають насамперед через сезонні фактори, зокрема – високий попит, низькі запаси в сховищах, а також зловживання російського "Газпрому", який штучно обмежує обсяги постачання палива на європейський ринок.

Нагадаємо, напередодні газопостачальні компанії опублікували липневі ціни на газ для населення. У порівнянні з червнем місячні пропозиції на липень здорожчали. Базові річні тарифні плани не змінилися й залишаються значно вигіднішими за місячні.

Нагадаємо, стало відомо, чи подорожчає електроенергія з 1 липня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно