Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як почистити срібло в домашніх умовах: найкращі поради

Як почистити срібло в домашніх умовах: найкращі поради

Почистити потемніле срібло в домашніх умовах можна кількома способами. У нашій статті ми розповімо про найпопулярніші з них.

ВІДЕО ДНЯ

Будь-які срібні вироби з часом мають здатність втрачати свій блиск. Потемнішати можуть не лише срібні ювелірні вироби, й предмети побуту. Звичайно ж, постає питання: як почистити срібло в домашніх умовах?

Найперше розповімо про причини потемніння срібла. Їх може бути кілька: тривалий контакт зі шкірою, підвищена вологість, контакт із миючими засобами. Звичайно ж, головна причина потемніння срібних ювелірних виробів – це контакт із потом. Навіть абсолютно новий виріб може стати чорнішим вже після кількох його одягань. Пояснюється це простою хімією. Срібло вступає в реакцію із сіркою та утворює сульфід срібла, який надає виробу темний відтінок.

Реклама
Читайте також:
Що не можна пити в спеку, а які напої найкорисніші: пояснення лікаря

Кілька способів почистити срібло

Відновити блиск можна за допомогою нашатирного спирту. Для цього потрібно взяти вовняну тканину, змочити її шматок спиртом і протерти срібний виріб. Або ж налити нашатирку в тару, помістити виріб і закрити кришкою. Далі інтенсивними круговими рухами крутити ємність протягом деякого часу.

Реклама

Якщо ваш виріб об’ємний та занадто брудний, тоді варто скористатись іншим способом. У склянку води додайте чайну ложку нашатирки, 3 краплі перекису водню та трохи рідкого мила. Річ зі срібла потрібно занурити у цей розчин на 15-20 хвилин. Далі дістати і протерти серветкою.

Як почистити срібло в домашніх умовах: найкращі поради – 01

Невеликі срібні вироби можна також відмити за допомогою звичайної зубної пасти. Все аналогічно до того, як ви чистите зуби: видавіть трохи пасти на щітку, змочіть водою і протирайте виріб.

Реклама

Повернути сріблу блиск допоможе також кухонна сіль.  Для цього в склянку води насипте 1 чайну ложку солі. Опустіть виріб на деякий час, а згодом перелийте у підходящу посудину і прокип’ятіть.

Почистити срібло в домашніх умовах також допоможе оцет. Звичайний дев’ятивідсотковий інгредієнт трохи нагрійте та покладіть у нього срібло на 2 хвилини. Далі потрібно дістати виріб і протерти серветкою.

Який із перелічених способів очистки є найкращий? Скоріш за все – це очистка нашатирним спиртом. Розчин може проникнути у важкодоступні місця і видалити практично весь бруд. Але цей метод має один недолік – їдкий запах. Тому варто запастись тарою із кришкою, щоб прикрити рідину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно