Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді хочуть підвищити ціну на проїзд у маршрутках: названо новий тариф

В Ужгороді хочуть підвищити ціну на проїзд у маршрутках: названо новий тариф

В Ужгороді хочуть підвищити ціну на проїзд у маршрутках: названо новий тариф

Проєкт регуляторного акта – проєкт рішення виконкому "Про тариф на міські пасажирські перевезення" – розглянули сьогодні в Ужгородській міській раді на засіданні комісії з питань реалізації державної регуляторної політики.

ВІДЕО ДНЯ

Відзначалося, що з приводу необхідності підвищення тарифу звернулися перевізники, які працюють на автобусних маршрутах в Ужгороді. Із розрахунків, які надали перевізники та опрацювали працівники управління економічного розвитку міста, зараз тариф слід підняти з 7 до 8 гривень.

Читайте також:
Ціни на проїзд у маршрутках можуть злетіти: названо причину
Реклама

"До речі, до 7 гривень вартість проїзду підвищили ще в 2019 році, а відтоді значно зросли всі складові тарифу. За нормативними документами перерахунок проводиться при зростанні складових від 10%", – йдеться у повідомленні Ужгородської міської ради.

У розрахунках враховували моніторинг перевезень, який проводили із залученням Ужгородського національного університету, але, як ішлося на засіданні комісії, уже впродовж півтора року на доходи перевізників дуже впливають і обмеження через коронавірус.

Реклама

Кілька членів комісії наголошували також на тому, що реально перераховані відшкодування з міського бюджету перевізникам уже впродовж тривалого часу складають лише 30% від потреби, а також на тому, що Ужгород – один із небагатьох обласних центрів, де немає електротранспорту.

Остаточно рішення про підвищення тарифів приймається рішенням виконкому. Пропозиції та зауваження до проєкту регуляторного акту можна надавати виконавчому комітету Ужгородської міської ради в письмовій або електронній формі за адресою: 88000, м. Ужгород, пл. Поштова, 3 до 1 жовтня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно