Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Люди терпіли понад пів року: що сталося у пологовому в Ужгороді

Люди терпіли понад пів року: що сталося у пологовому в Ужгороді

Люди терпіли понад пів року: що сталося у пологовому в Ужгороді

В Ужгородському пологовому затримується зарплата за серпень. Через це близько 70 людей на зборах 27 серпня висловили недовіру керівництву закладу. Про це  повідомила акушерка-гінекологиня, учасниця зборів Вікторія Пантьо.

ВІДЕО ДНЯ

Що сталося у пологовому

Протягом пів року працівникам пологового будинку затримують зарплати.

"Люди терпіли це вже понад пів року. Затримки — від двох тижнів до двох місяців. Тобто, зарплата виплачується, але не вчасно. 31 серпня ми мали отримати зарплату, поки що її немає", – повідомила у коментарі Суспільному Закарпаття Вікторія Пантьо.

Реклама

За її словами, керівництво закладу має подавати звіти в Національну службу здоров’я і за виконані роботи відповідно до пакетів медичних послуг згідно з медичними гарантіями отримувати гроші.

Читайте також:
В Ужгороді у пологовому будинку скоїли дивну крадіжку
Реклама

"Колектив свою роботу виконує. Якщо, як ми припускаємо, звіти подаються невчасно і кошти на рахунку надходять із затримкою, то керівництву потрібно не боятися, а вийти до колективу і пояснити, що є такі проблеми. Цього за пів року жодного разу не було, попри неодноразові звернення", — зазначила Вікторія Пантьо.

Як коментують ситуацію керівники пологового

Директор закладу Олег Онопко у телефонній розмові Суспільному повідомив, що наразі перебуває за кордоном, тож порадив звернутися до його заступниці Тетяни Міцьо.

"Колектив недовіру не висловлював. Збори, які відбулись 27 серпня, абсолютно не відповідали тому, що передбачено чинним законодавством, як збори трудового колективу. Були присутні від 25 на початку до 15 людей до закінчення зборів. А у нас працює 340 людей. Це була невеличка група, люди, які абсолютно не представляють інтереси всього колективу. Це не були делеговані з підрозділів члени колективу, це не була профспілкова організація", — розповіла Тетяна Міцьо.

Реклама

"Оприлюднили протокол цих зборів на кількох інформаційних сайтах, там посилаються на додаток 1, де є підписи членів колективу. Цього додатка ніхто не бачив. На мою думку, це група зацікавлених осіб, яка не згодна з політикою закладу. У нас загальні збори колективу анонсовані на 17 вересня", — зазначила заступниця директора.

Щодо ситуації із затримкою зарплати Тетяна Міцьо журналістам повідомила: аванс у серпні працівники отримали, зарплату наразі очікують. "Поки що нам оплатили наші послуги, які ми здійснили у серпні. Ми ж отримуємо гроші від Національної служби здоров’я, чекаємо наразі кошти".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно