4 вітамінні продукти осені, які підвищують імунітет

Життя  10 вересня 2021 року, 02:22 701

Перед настанням зими саме час підживити свій організм вітамінами. Розповідаємо про багаті вітамінами та мікроелементами сезонні продукти, які підвищують імунітет і борються з різними захворюваннями.

Ні для кого не секрет, що сезонні продукти – найкорисніші. Тому не варто відмовлятися від можливості полакомитись дарами природи. Ось найкорисніші осінні продукти.

Читайте також:  Як схуднути за допомогою простої ходьби

 Гарбуз

Ще наші предки застосовували гарбуз як засіб в боротьбі з атеросклерозом, запорами, проблемами нирок і серця. Все це завдяки  корисним властивостям цього овоча. М’якоть гарбуза сповнена харчовими волокнами, багата вітамінами Е, А, С, D і групи В, крім цього, в ній багато калію, магнію, кальцію, заліза і клітковини. Гарбуз, крім того, прискорює обмін речовин, а ще виводить шкідливий холестерин. Лікарі рекомендують їсти овоч разом з насінням, оскільки в них знаходиться багато цінних рослинних масел і білку.

Гриби

Гриби – це джерело білків, вітамінів і антиоксидантів. Наприклад, лисички є відмінним протигрибковим засобом. А ще вони покращують роботу печінки і дуже корисні при гепатиті. Боровики – це рекордсмени за кількістю вітаміну D, який так необхідний організму восени. У цих грибах багато сірки і полісахаридів, які надають тонізуючу і протиінфекційну дію. А ось опеньки сприяють нормальній роботі щитовидної залози і є джерелом протиракових речовин.

Яблука

Мало хто знає, але всі активні речовини, наприклад, залізо, калій, йод, магній накопичуються в яблуках саме восени. У цей період вони багаті вітамінами С, А, РР, В1, В3 і дубильними речовинами. Яблука сприяють гарному травленню, допомагають від запорів і дисбактеріозу. Вони мають антимікробну і антигрибкову дію, прискорюють метаболізм і підвищують імунітет. Все це робить яблука ідеальним засобом для схуднення. Але намагайтеся вибирати домашні яблука. Красиві глянцеві на полицях супермаркетів часто позбавлені більшості корисних властивостей.

Кабачки

Кабачки зручні тим, що можуть зберігатися після збору ще до самої зими. Тому готувати різні страви з цього корисного овоча можна цілий сезон. Кабачки швидко засвоюються, багаті вуглеводами, білками, калієм і пектином. Вони очищають організм від токсинів і нормалізують тиск. При порушеннях травної системи овоч особливо корисний. Він також підвищує імунітет і бореться з інфекціями в організмі.

Раніше повідомлялось, як правильно приготувати ідеальне вишневе варення.

Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі - 0