Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді стартував "Veloforum 2021": він триватиме три дні

В Ужгороді стартував "Veloforum 2021": він триватиме три дні

Сьогодні одночасно у чотирьох містах – в Ужгороді та хабах в Одесі, Бердянську і Краматорську – обговорюють проблеми велотуризму в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

До учасників конференції, яка розпочалася у «Совиному гнізді», під час офіційного відкриття звернулися міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров.

Богдан Андріїв відзначив, що міська влада, розуміючи проблематику, приділяє велику увагу розвитку інфраструктури, зокрема велосипедної. На початку цього року міська рада прийняла Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Ужгорода, яку розробляли ТОВ «Урбан Прогрес» спільно з ГО «Форза», представниками велоспільноти міста, працівниками профільних структурних підрозділів міськради. Концепція буде інтегрована у транспортну модель та План сталої міської мобільності Ужгорода.

Реклама
Читайте також:
Актуальність велодоріжок: досвід Мукачева та європейських країн

Богдан Андріїв побажав успіхів форуму, подякував усім учасникам та гостям міста. Також додав, що під час проєктування капітальних ремонтів вулиць враховують можливість будівництва велодоріжок. Хороший приклад – набережні Незалежності та Слов’янська, вулиця Тиводара Легоцького, будують велодоріжку і на вулиці Олександра Богомольця, де розпочали капремонт.

Реклама

Олексій Петров відзначив, що обласна влада приділяє велику увагу розвитку велотуризму, є намір з’єднати нашу веломережу із європейською, тут уже є певні напрацювання.

Оздоровлення, рекреація, туризм, зокрема і велосипедний – те, що можемо запропонувати гостям Закарпаття. Завдання – привабити якомога більше туристів, зробити все, щоб вони отримали позитивні, яскраві враження від перебування у нашому краї, були задоволені рівнем зручної, розвиненої інфраструктури.

Із вітальними словами до учасників та гостей форуму звернулися, зокрема, й співорганізатор форуму в Ужгороді, очільниця Агентства сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «Форза» Леся Лойко, представниця Фонду імені Гайнріха Бьолля (бюро Київ-Україна) Софія Олійник, представник ГО «Центр соціальних та ділових ініціатив» Іван Зінов’єв (Яремче), експерт проєкту UUPTP Ігор Могила.

Реклама

У перший день форуму до Ужгорода вже приїхали учасники із Києва, Вінниці, Житомира, Одеси, Львова, Миколаєва, Яремче, Мелітополя, Кременчука, Білої Церкви, Кривого Рогу, Волинської області, словацького Пряшева. Беруть також участь представники Ужгорода, інших закарпатських міст та громад.

Цьогоріч конференція, яка триватиме 3 дні, 17-19 вересня, проходить під гаслом «Велотуризм – запорука сталого розвитку територій». В Ужгороді будуть лекції, презентації досліджень, дискусії, воркшопи за участю понад 50 експертів та експерток з України та світу, а також екскурсії та кіно.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно