Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Бебі-бокси" знову будуть видавати у пологових будинках

"Бебі-бокси" знову будуть видавати у пологових будинках
В українських пологових будинках і центрах соцзахисту 27 вересня відновлять видачу "бебі-боксів", які були недоступними для молодих батьків із лютого 2021 року.

Наприкінці вересня в українських пологових будинках і центрах соцзахисту відновлять видачу "бебі-боксів", які були недоступними для молодих батьків із лютого 2021 року. За результатами тендеру, Міністерство соціальної політики оголосило компанію "Скай Трейд Україна" виробником "Пакунків малюка". Це ж підприємство постачало "бебі-бокси" у пологові будинки протягом останніх років.

ВІДЕО ДНЯ

Починаючи з 27 вересня пологові будинки та центри соціального захисту у всіх регіонах України отримають свої "бебі-бокси". Укладений договір із виробником "Пакунків малюка" дозволяє закупити 53 тисячі комплектів із загальною економією 63 мільйони гривень для держави.

Укладена угода з постачальником "боксів" є чинною до кінця 2021 року. На початку 2022 року Мінсоцполітики має провести новий тендер.

Реклама
Читайте також:
Стало відомо, чому у пологовому відділенні Мукачівської ЦРЛ померло немовля

Чому відбулася затримка?

Через невчасне проведення вже навесні 2021 року "Пакунків малюка" не було ніде. Останні 50 тисяч комплектів розвезли в кінці лютого.

Реклама

Тендерні процедури, як вказують у проєкті "Пакунок малюка", затрималися через допущені в документації помилки, довготривалий вибір закупівельної організації та потребу внесення поправок до закону.

Що за "Пакунки малюка"?

"Пакунок малюка" — допомога батькам, набір речей для догляду за новонародженим, який вони отримують у пологовому будинку. У такому пакунку є одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків. "Пакунок малюка" запровадили у 2018 році.

З вересня 2020 "Пакунок малюка" замінювали на грошову виплату у 5 тисяч гривень. Проте депутати не погодилися з такими змінами й ухвалили законопроєкт, який відновлює натуральну допомогу.

Реклама

У березні 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №5064, яким встановили вартість "пакунків малюка" розміром три прожиткові мінімуми для дітей до 6 років — зараз це 5 763 гривні. Автори законопроєкту кажуть, що це допоможе забезпечити якісну наповненість "пакунка" та раціональне використання коштів державного бюджету.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно