Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Львові люди захопили облдержадміністрацію, на черзі податкова та митниця

У Львові люди захопили облдержадміністрацію, на черзі податкова та митниця

У Львові люди захопили облдержадміністрацію, на черзі податкова та митниця
Сьогодні, 23 січня, близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку. Згодом вони масово почали заходити у будівлю...

Сьогодні, 23 січня, близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку. Згодом вони масово почали заходити у будівлю ЛОДА, аби поспілкуватися з головою адміністрації Олегом Салом, і оголосили, що «беруть владу в свої руки» і блокуватимуть будівлю.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив кореспондент з місця подій, вся площа перед ЛОДА заповнена людьми, які кричать «Заходимо!», «Революція!» і закликають одне одного заходити спокійно, не бити вікна і не псувати майна.

«Ініціативна група оголосила, що люди блокують адміністрацію і беруть владу в свої руки. Охорона не змогла стримати людей, бо їх дуже багато», – розповдають очевидці штурму.

Реклама

Людей в ОДА очолюють депутат обласної ради від партії УДАР Оксана Юринець та заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак.

На запитання щодо вимог, Валерій П’ятак сказав, що вони хочуть поговорити з головою адміністрації, почути його позицію, адже за два місяці Євромайдану той її так і не озвучив.

Реклама

«Люди зайшли, почали колядувати. За словами охорони, до них вийшов хтось із заступників голови ЛОДА Олега Сала і сказав впустити людей. Вони піднялись на другий поверх до кабінету Сала, люди почали співати гімн», – розповіли очевидці.

Як розповів представник ініціативної групи Ростислав Пелех, у ЛОДА створюють Народну раду , і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях перебирають на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради.

Також ініціативна група оголосила про те, що люди зайдуть і в інші адміністративні будівлі у Львові, наприклад, до податківців, митників тощо. Однак блокувати їхню роботу не будуть.

Реклама

З’ясувалося, що Олег Сало зараз перебуває у Києві. А тим часом, налякані працівники адміністрації ховаються в своїх кабінетах.

У будівлю ЛОДА прибув головний міліціонер Львівщини Олександр Рудяк.

Він закликав людей до проведення виключно мирних заходів і захотів поспілкуватися з ініціативною групою. Однак, коли Рудяк нагадав протестувальникам, що згідно з новим законодавством (закони "16 січня", - ред.), їхні дії можуть кваліфікувати як масові безпорядки, що може потягнути за собою відповідальність, люди почали скандувати йому «Ганьба!».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно