Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті поховали дівчинку, яку вбив вітчим. Мати на похорон не прийшла

На Закарпатті поховали дівчинку, яку вбив вітчим. Мати на похорон не прийшла

На Закарпатті поховали дівчинку, яку вбив вітчим. Мати на похорон не прийшла
На Закарпатті поховали 10-річну дівчинку, яку до смерті побив вітчим.

На Закарпатті поховали 10-річну дівчинку, яку до смерті побив вітчим. Її батьки були розлучені – Майя жила з матір’ю та її обранцем. Пропускала школу, бо доглядала за молодшими дітьми і терпіла постійні знущання та побої. Лише після трагедії з’ясувалося – про це знало багато людей. Але мовчали і бездіяли.

ВІДЕО ДНЯ

Попрощатися з 10-річною Майєю, яку до смерті забив вітчим, прийшли десятки людей, які, дивлячись на убитого горем батька, не могли стримати сліз і обурення. 

"Він оббивав пороги всюди і він не зміг забрати дитину. Він просто не встиг", – говорить жителька села. 

Реклама

Востаннє, за тиждень до трагедії, батько повідомив, що хоче забрати дитину до себе від матері і звернувся до служби у справах дітей, вони мали навідатися до дівчинки наступного дня, але не знайшли часу упродовж усього тижня. 

Читайте також:
10-річну дівчинку забили до смерті на Закарпатті: подробиці кривавого злочину
Реклама

"Зверталася бабуся. Звертався тато. Написали заяву, але не було ніякого реагування", – розповідає односельчанка. 

Скерували інформацію на місце – а там запізнилися – виправдовуються в обласній соцслужбі.

На Закарпатті поховали дівчинку, яку вбив вітчим. Мати на похорон не прийшла – 01
Реклама

"Чоловік повідомив, що дитину змушують багато працювати, доглядати за іншими дітьми, б’ють. Дитина часто пропускає школу. Цю інформацію було одразу скеровано до служби у справах дітей Сюртівської громади . За фактом вони не встигли перевірити, адже в неділю повідомили, що дитина померла", – зазначила керівниця служби у справах дітей Закарпаття Світлана Якіміліна.

Дівчинка й справді школу майже не відвідувала, але завжди приносила довідки про хворобу, тому – кажуть тепер вчителі – не виникало підозр. А що Майя ходила в синцях, мовляв, теж дізналися вже після трагедії. 

"Діти кажуть, шо вона зняла кофту бо було дуже жарко на фізкультурі і на руках були синяки. Вони мені просто про це не сказали", – говорить класна керівниця Катерина Пелешко. 

А от у селі, де росла дівчинка, про знущання добре знали. Але теж мовчали – боялися вітчима. Він – колишній в’язень. До того ж дуже агресивний. 

Читайте також:
Мати слова не сказала на захист доньки: шокуючі подробиці вбивства дитини

"Сидів 7 років у тюрмі. Що можна очікувати від такої людини? Що він зміниться колись?", – говорить один з сусідів. 

"В суботу він приходив до мене розбиратися. Він сказав, що я чутки розпускаю. Я – все, що зробила – подзвонила татові і сказала, що треба дітей забирати, бо їх б’ють", – розповідає односельчанка. 

Реклама

Тепер сусіди припускають, саме це і розлютило чоловіка, а всю агресію він вихлюпнув на дитину. Того дня місцеві бачили Майю босоніж у полі, вона тікала з дому. Її ніхто не прихистив і не захистив. Увечері дівчинку вітчим побив знову – з такою силою, що до ранку вона померла. Мати все знала, але не заступилася, і навіть "швидку" побитій доньці не викликала. Чому – так і не пояснила. У поліцію подзвонив сам вітчим.

"Близько 5 години ранку до поліції зателефонував чоловік і повідомив, що напередодні увечері сам у стані алкогольного сп’яніння наніс тілесні ушкодження дівчинці, а вже, коли прокинувся вранці, виявив її без ознак життя", – зазначає речниця поліції Закарпаття Ганна Дан. 

Нелюда уже взяли під варту. 5-річну рідну сестричку Майї та двох зведених поки що забрала бабуся. Де мати, ніхто не знає. На похороні доньки її не було. 

Нагадаємо, опубліковано фото матері та вічима, який жорстоко вбив Майю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно