Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні таки може з’явитися громадське телебачення

В Україні таки може з’явитися громадське телебачення
Верховна Рада у першому читанні підтримала проект закону про створення Національної громадської телерадіокомпанії, у діяльність якої влада обіцяє не втручатися. Верховна Рада прийняла за основу...

Верховна Рада у першому читанні підтримала проект закону про створення Національної громадської телерадіокомпанії, у діяльність якої влада обіцяє не втручатися.

ВІДЕО ДНЯ

Верховна Рада прийняла за основу проект закону про створення в Україні Громадського телебачення і радіомовлення, ініційований Кабінетом міністрів.

Законопроект №1076 "Про Громадське телебачення і радіомовлення України" в першому читанні підтримали 353 депутати, 29 утрималися, 28 - не голосували.

Реклама

Документом пропонується створення Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ), яка буде діяти незалежно від органів державної влади і посадових осіб, керуватися принципами вільного висловлення думок, а в управлінні та формуванні програмної політики буде брати участь громадськість.

При цьому нагляд за діяльністю НГТУ здійснюватиме наглядова рада з 17 членів, до якої увійдуть представники всеукраїнських громадських організацій у різних сферах (науки, релігії, спорту, журналістики, захисту прав нацменшин тощо), а також три представники від Кабміну. Кандидатури буде відбирати Нацрада з питань телебачення і радіомовлення шляхом проведення публічного жеребкування.

Реклама

Згідно з законопроектом, фінансування НГТУ буде здійснюватися за рахунок держбюджету протягом 4 років, після чого, як очікується, організація перейде на автономне фінансування. Зокрема, можливі такі джерела: за рахунок абонентської плати, продажу власної теле- і радіопродукції; держзамовлення (не більше 20% загального обсягу мовлення); благодійних внесків та пожертвувань (крім анонімних) та інших надходжень.

Як наголошується у проекті закону, основними завданнями НГТУ повинні стати:

- об'єктивне, повне і своєчасне інформування суспільства про найважливіші соціально-політичні та економічні події в Україні та за її межами;

Реклама

- сприяння консолідації українського суспільства;

- сприяння розвитку української мови і культури, мов і культур національних меншин;

- задоволення інформаційних, культурних та освітніх потреб громадян, у тому числі шляхом створення та поширення економічних, культурно-мистецьких, навчально-пізнавальних, розважальних, спортивних програм, програм для дітей та молоді, людей з обмеженими фізичними можливостями, національних меншин, інших соціальних груп;

- сприяння зміцненню міжнародного авторитету України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно