Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Фальсифікат вершкового масла масово продають українцям

Фальсифікат вершкового масла масово продають українцям

Фальсифікат вершкового масла масово продають українцям в магазинах, супермаркетах і на ринках. Близько 40-50% вершкового масла з ціною до 40 грн за пачку, яке продають в Україні, є підробкою. Покупцям підсовують маргарин замість молочного продукту.

ВІДЕО ДНЯ

Такий результат показала лабораторна перевірка масла, яку провів виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов. "Виходить, що з масла, дешевшого за 40 грн, чотири підробки, чотири справжніх. І це ми ще не перевірили, чи чесно вказано відсоток жирності", – сказав Несміянов. 

Для перевірки обирали масло українських та білоруських виробників за ціною, нижчою за 40 грн за пачку (зокрема те, що продавалося за знижками). Чотири зразки купили у великих супермаркетах, ще чотири зразки придбали на ринку – три білоруських та одне "Таращинське", виробництва Київської обл. Також для порівняння купили два види фермерського масла на вагу за ціною 220-280 грн/кг (тобто вже дорожче ніж до 40 грн за пачку).

Реклама
Читайте також:
У магазинах продають фальсифікат ковбаси (яку не варто купувати)

Перевірка в лабораторії показала, що 40% купленого масла є фальсифікатом. Причому підробками виявилися всі зразки з ринку, крім фермерського продукту (який дорожчий). Таким чином, якщо купувати фасоване вершкове масло за ціною до 40 грн, шанс нарватися на підробку становить уже 50%.

Реклама

Водночас у лабораторії зазначили, що результати перевірки їх не дуже здивували. "Ми раніше проводили такі дослідження, були різні постачальники, різні замовники. І ми бачили, що відсоток підробок високий. Але 40% – це дуже багато. У попередні роки було менше", – розповіла співробітниця лабораторії.

Несміянов також звернув увагу, що серед цього вершкового масла не виявилося жодного зразка продукту екстра-класу (з жирністю 80-85%). Тобто купити за ціною до 40 грн справжнє масло такої жирності неможливо, наголосив експерт.

Тому будьте уважні, коли обиратимете масло, аби не заплатити гроші за недоброякісний продукт.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно