Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ukraine Helpers: проєкт, завдяки якому іноземці можуть допомагати Україні

Ukraine Helpers: проєкт, завдяки якому іноземці можуть допомагати Україні

Ukraine Helpers: проєкт, завдяки якому іноземці можуть допомагати Україні

З початком повномасштабної війни весь світ об‘єднався для допомоги Україні. З кожним днем все частіше надходили запити про списки актуальних потреб, рахунки офіційних благодійних організацій та адреси складів для постачання гуманітарної допомоги. 

ВІДЕО ДНЯ

Однак допомагати значно простіше системно. Саме тому українські підприємці та ІТ-спеціалісти створили проєкт Ukraine Helpers — онлайн хаб-підбірку, що інформує про склади гуманітарної допомоги у різних країнах світу та про актуальні потреби українців під час війни.

Ukraine Helpers: проєкт, завдяки якому іноземці можуть допомагати Україні – 01
Реклама

Платформа працює з перших днів війни. За цей час автори проєкту знайшли контакти більш ніж 140 перевірених складів у 26 країнах світу, охопили понад 12 000 зацікавлених користувачів, поширили інформацію про проєкт в 4 соціальних мережах та провідних виданнях.

Читайте також:
Ужгородські айтівці створили сайт із пошуку допомоги на Закарпатті
Реклама

"На сайті Ukraine Helpers розміщена детальна інформація про актуальний список необхідних речей та товарів відповідно до запитів офіційних організацій; адреси складів для приймання гуманітарної допомоги в різних країнах світу, які можна легко знайти на спеціально розробленій карті; перелік благодійних фондів та організацій в Україні і за кордоном, санкціонованих урядом України. Через них ви можете надсилати фінансову допомогу; перелік житла, що надається безплатно жителями в Україні та за кордоном; посилання на сайт для вступу до Іноземного легіону. Інформація на платформі постійно оновлюється", – кажуть засновники Ukraine Helpers. 

До війни кожен професіонал з команди Ukraine Helpers займався розвитком власної справи. Зараз всі вони — об’єднані для допомоги Україні.

Ukraine Helpers: проєкт, завдяки якому іноземці можуть допомагати Україні – 02
Реклама

"Ідея щодо проєкту прийшла тоді, коли багато людей за кордоном та всередині країни звертались із запитаннями: "Що потрібно для допомоги військовим чи людям на окупованих територіях? Як цю допомогу можна доставити в Україну?". Тоді я зрозумів, що людям просто необхідна така платформа. Так і народився проєкт Ukraine Helpers. Адже війна — це не лише про бойові дії. Це також про фінанси, логістику, забезпечення, дисципліну та стратегію", — розповідає ідеолог проєкту, власник групи компаній Yabryk Management Group Василь Ябрик.

Команду проєкту складають професіонали з різних сфер – від ІТ до кіно.

Віталій Сиротинський – Team Lead IT-команди проєкту Ukraine Helpers, директор відділу BI Engineer в європейській команді Scoutbee: "Ми з командою намагались створити максимально зручний сайт, щоб кожен користувач платформи зміг легко зорієнтуватись та надати швидку допомогу Україні. Одне з найкращих реалізованих рішень – створення інтерактивної карти, на якій ви можете знайти локальні склади у різних країнах світу та додати нові, попередньо заповнивши форму".

Ігор Гут – співзасновник шведсько-українського проєкту DYB (Develop Your Business) в Україні, Board Member в Міжнародному фонді "Відродження": "У проєкті Ukraine Helpers я бачу себе амбасадором — допомагаю просувати проєкт на нашу західну аудиторію, через своїх партнерів. Намагаюсь вибудувати співпрацю з громадянським сектором, із залученими організаціями та фондами для того, щоб ми спільно об’єднали наші зусилля для допомоги фронту. Дуже дякую тим, хто нас підтримав".

Тарас Гінчак – менеджер з постачання компанії "А.М.В. Карпати" – заводу по розливу природної мінеральної води “Крайна”, займається координацією та пошуком складів у Європі та світі: "Всі наші склади надаються безпосередньо органами державної влади та контролюються ними. Кожен склад має свою інформацію, яка допомагає координувати гуманітарні вантажі залежно від того, який об’єм та призначення гуманітарної допомоги".

Олександр Муратов – власник та керівник компанії DesignLoft. З початком війни переїхав з родиною з Києва до Ужгорода. Зараз основний напрямок роботи — створення та вдосконалення кол-центру, а також SEO-оптимізація сайту: "Головне завдання нашої служби підтримки — допомогти зорієнтуватись на сайті; підказати, куди краще надіслати гуманітарну допомогу, щоб вона гарантовано потрапила в Україну". 

Данило Линник-Журавльов – до війни займався продюсуванням кіно та реклами. Виїхавши з Києва, залишився в Ужгороді та долучився до команди Ukraine Helpers: "Зараз я займаюсь тим, що робив до війни — продюсую рекламний відеоконтент для цього ресурсу".

Ukraine Helpers: проєкт, завдяки якому іноземці можуть допомагати Україні – 03
Реклама

Маріанна Дробиняк – маркетолог-стратег та CEO маркетингової компанії MyProfi: "Разом з командою працюємо в етапах організації комунікацій: займаємось сторінками в Instagram, Facebook та Twitter — просування, яке особливо актуальне для західних країн. Ми постійно формуємо рекламні креативи для поширення в інтернет-ресурсах та ЗМІ". 

Марія Медведєва – співзасновниця комунікаційної агенції BRPR: "У проєкті Ukraine Helpers я допомагаю з PR-супроводом, залученням партнерів, співпрацею з міжнародними та українськими ЗМІ. Вважаю, що потрібно максимально поширювати інформацію про цей проєкт, щоб максимальна кількість людей у світі знала, як допомогти нам у цій скрутній ситуації". 

Міцний тил допомагає нашим військовим вистояти. Об’єднавшись, ми прискорюємо день омріяної перемоги України. 

Підтримайте платформу Ukraine Helpers — поширте інформацію про проєкт у своїх соціальних мережах, розкажіть про нього в особистому спілкуванні. 

Знайти всю детальну інформацію можна на офіційних сторінках Ukraine Helpers. Платформу підтримує Міністерство закордонних справ України, Закарпатська обласна державна адміністрація.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно