Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні Лазаренко виходить на свободу

Сьогодні Лазаренко виходить на свободу
Сьогодні з американської в'язниці Terminal Island на острові в Каліфорнії вийде на свободу опальний екс-прем'єр 59-річний Павло Лазаренко, який в цілому провів в ув'язненні більше 10 років за...

Сьогодні з американської в'язниці Terminal Island на острові в Каліфорнії вийде на свободу опальний екс-прем'єр 59-річний Павло Лазаренко, який в цілому провів в ув'язненні більше 10 років за фінансові махінації.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів один із адвокатів Лазаренка, Віктор Чевгуз, колишній прем'єр після в'язниці приїде у свій американський маєток, де до сьогоднішнього дня ніхто не жив.

"Буде, звичайно, зі свого дружиною Оксаною і двома їх спільними дітьми. Вони його дуже чекають. Перше, з чим йому належить визначитися, так це з місцем проживання. Після цього вже і буде вирішувати, чим займеться", - сказав Чевгуз.

Реклама

Захисники Лазаренка не виключають, що їх клієнт залишиться під наглядом американських правоохоронців навіть після звільнення через те, що поки питання його місця проживання - у невизначеному стані. "Він сказав, що повернеться в Україну, але в США його чекають ще деякі юридичні процедури. Можливо, що дата повернення стане відома вже найближчими днями", - сказала інший адвокат Лазаренка Марина Довгопола.

Чекають Павла Лазаренка і його батьки у селі Карпівка на Дніпропетровщині. "Чекаємо, - важко зітхаючи сказав його батько 87-річний Іван Трифонович. - Як приїде, будемо зустрічати. Не пускати б його більше в політику, та він не послухає...".

Реклама

А ось київські однопартійці Лазаренка з об'єднання "Громада" сказали, що сьогодні на честь звільнення свого начальника обов'язково піднімуть чарки і вип'ють за його здоров'я.

"Чекаємо з нетерпінням багато років, для нас це велика радість, тому піднімемо за його здоров'я по 100 грам! Є люди, які залишилися йому вірні, - сказав перший заступник голови "Громади" Юрій Філяк. - Ми розуміємо, що він не білий і пухнастий, але це не зменшує його величі і харизматичності. Наприклад, він пообіцяв під час свого прем'єрства, що грошова реформа буде проведена успішно, і зробив це. Зараз він дійсно хоче повернутися в Україну - він довго не бачив рідних. Він продовжує керувати партією в Україні, ми пишаємося їм, хочемо, щоб вище керівництво України дозволив йому повернутися".

За словами Філяка, Лазаренко для багатьох підлеглих залишається начальником: "Ми з ним спілкувалися по телефону тиждень тому - говорили про партійні справи, він питав, яка ціна зараз у Києві на хліб, цукор, інші продукти. В душі він залишається прем'єр-міністром, тому що дуже вимогливий, ставить завдання і запитує про виконання. Якщо завдання не зроблено - може посварити".

Реклама

У ГПУ кажуть, що претензії у відомства до екс-прем'єра як були, так і залишилися. І варто Лазаренку ступити на українську землю, як він буде заарештований. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: хабарництво, привласнення коштів і зловживання становищем.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно