Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Єдність сусідів: як Європа надає гуманітарну допомогу Україні

Єдність сусідів: як Європа надає гуманітарну допомогу Україні

Єдність сусідів: як Європа надає гуманітарну допомогу Україні

Повномасштабне вторгнення російських військ на територію України спричинило величезну гуманітарну катастрофу. Мільйони людей вимушені покинути свої помешкання, аби врятуватись і залишитись живими.

ВІДЕО ДНЯ

Європейські країни миттєво почали надавати гуманітарну допомогу нашій країні, а особливо тим, хто вимушено залишив свої будинки.

Єдність сусідів: як Європа надає гуманітарну допомогу Україні – 01
Реклама

Угорщина теж є однією з перших, яка почала надавати гуманітарну допомогу. Попри те, що країна не надає озброєння, чимало угорських організацій активно підключились до надання гуманітарної допомоги Україні.

Читайте також:
Європейський Союз допоможе українцям побудувати країну мрії після завершення війни
Реклама

Зокрема, активною у цьому напрямку є угорська екуменічна служба, яка активно діє в Україні. Угорські волонтери одними з перших серед іноземців прибули в Бучу, де відбулись жахливі звірства та військові злочини російських військових. Так, угорські волонтери, окрім продуктів харчування та засобів гігієни, доставили генератори для забезпечення електроенергії та води.

Так само угорськими волонтерами була надана допомога і у смт. Воловець, куди влучила російська ракета. Також Асоціація угорських музеїв надала пакувальні матеріали українським партнерам для збереження надбань світового мистецтва в Україні.

Єдність сусідів: як Європа надає гуманітарну допомогу Україні – 02
Реклама

Словаччина теж активно долучилась до гуманітарної допомоги Україні. Так, за інформацією словацької платформи Ambrela, завдяки словацьким недержавним громадським організаціям протягом березня-квітня було надано 1421 тонн гуманітарної допомоги.

Єдність сусідів: як Європа надає гуманітарну допомогу Україні – 03

Також активно долучилась до гуманітарної допомоги і благодійний фонд "Ukraina-Slovakia SOS". Зокрема, гуманітарну допомогу отримали лікарні Слов’янська, Одеси, Харкова та інших міст України, де допомога дуже потрібна.

Загалом, чи не усі сусідні країни України долучились до гуманітарної допомоги. Адже кожен гуманітарний вантаж є важливим. Особливо в час, коли чимало людей покидають свої домівки. І Україна дякує за допомогу кожному партнеру.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно