Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Виїзд чоловіків за кордон на заробітки: Арестович зробив важливу заяву

Виїзд чоловіків за кордон на заробітки: Арестович зробив важливу заяву

Виїзд чоловіків за кордон на заробітки: Арестович зробив важливу заяву

Виїзд чоловіків за кордон – питання, яке наразі намагаються вирішити. Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що дискусія триває і, здається, вона зрушила з мертвої точки. За його словами, з’явилась перспектива розв’язання цього питання.

ВІДЕО ДНЯ

Правозахисник Марк Фейгін у розмові з Олексієм Арестовичем поставив йому питання про заборону для чоловіків виїжджати за кордон на заробітки: "Чи змінилась якось ситуація за останні тижні?"

На що радник голови Офісу президента дав таку відповідь: "Ми тримаємо людей, але особливо озброїти їх нічим. Куди ж там нових призивати? Хіба що за окремими спеціальностями. Ті, хто працюють за кордоном, можуть підтримувати свої сім’ї. Ті ж моряки за минулий рік 4 мільярди доларів відправили в Україну. Це дуже серйозна допомога економці, яка наполовину просіла через війну", – сказав Арестович.

Реклама
Читайте також:
У Раді пропонують спростити виїзд депутатів за кордон

Він упевнений, що якщо моряк, наприклад, глава сім’ї, може виїхати за кордон і підтримувати свою сім’ю, то і він зайнятий, і сім’ї добре. І так багато інших спеціальностей.

Реклама

"Я прихильник диференційованої мобілізації. Коли були перші дні повномасштабної війни в Україні, всі були шоковані і ніхто не знав, чим би це закінчилося, потрібні були всі, готовність оборонятися. Питання стояло про виживання країни! Зараз воно, до речі, теж стоїть, просто трохи розтягнуте, пролонговане. Це не критична фаза цього питання, коли незрозуміло, будемо ми завтра чи ні. І, думаю, можна вже запускати диференційований підхід до мобілізації", – вважає радник ОП.

Арестович також зазначає, що важливо враховувати професійну придатність, мотивацію при відборі людей, мобілізувати їх за спеціальностями.

"Сьогодні військкомати перебувають у важкій ситуації, коли за день до 500 заявок потрібно опрацювати: з усіма скаргами, потребами, медкомісіями і т.д. вони просто фізично не розраховані на таку кількість людей, і тому "перегини" на місцях бувають. Цю проблему теж зокрема знімає диференційований підхід до мобілізації", – упевнений Арестович.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно