Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Львівської ОДА запропонував написати Конституцію Карпат

Голова Львівської ОДА запропонував написати Конституцію Карпат

Голова Львівської ОДА запропонував написати Конституцію Карпат
Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк запропонував створити Конституцію Карпат – де б виписали усі засади, на основі яких можна було б вести бізнес та зберігати гори. Ідею...

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк запропонував створити Конституцію Карпат – де б виписали усі засади, на основі яких можна було б вести бізнес та зберігати гори. Ідею створення Конституції Карпат Михайло Костюк озвучив під час пленарного засідання “Розвиток Карпат”, яке відбулося в межах ХХІІ Міжнародного економічного форуму у Криниці (Республіка Польща).

ВІДЕО ДНЯ

За словами Михайла Костюка, прикарпатські території України готові співфінансувати мікропроекти, пов’язані із розвитком і збереженням Карпат.

“Важливо зберегти ці унікальні гори та забезпечити екологічний баланс. Сьогодні карпатські території дійсно потребують бізнесу і розвитку, адже там, на жаль, присутній фактор бідності. На рівні регіону ми готові співфінансувати проекти, пов’язані із розвитком Карпат, однак для їх серйозного втілення потрібна і добра воля Євросоюзу. Спільними зусиллями можемо отримати добрий результат”, - наголосив керівник облдержадміністрації.

Реклама

Присутній на Форумі голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, у свою чергу, озвучив пропозицію створення Інституту Карпат. На його думку, такий інститут має функціонувати на двох рівнях: міжрегіональному і міждержавному.

«Інститут Карпат можна фінансувати за рахунок місцевих бюджетів. Це був би перший етап. Напрацювати програму і реалізувати проекти збереження Карпат спільно з країнами, де розташовані гори. Адже Карпати – це сьогодні власність усієї Європи, це живий організм, який ми повинні спільно захистити», - зазначив Михайло Вишиванюк.

Реклама

Він також додав, що наступним етапом розвитку Інституту Карпат мала б стати угода про співпрацю на рівні парламентів країн ЄС і України, а сам інститут мав би бути розташований у польському місті Жешув.

Львівська ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно