Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні опозиція подає позов до суду проти Януковича

Сьогодні опозиція подає позов до суду проти Януковича
Батьківщина сьогодні подасть позов до Вищого адміністративного суду України з вимогою визнати протиправними дії Віктора Януковича на посаді президента України. На думку опозиціонерів, це стане першим...

Батьківщина сьогодні подасть позов до Вищого адміністративного суду України з вимогою визнати протиправними дії Віктора Януковича на посаді президента України. На думку опозиціонерів, це стане першим етапом імпічменту Януковичу. Про це на прес-конференції заявили Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов.

ВІДЕО ДНЯ

Як передає кореспондент ЛІГА Бізнес Інформ, Турчинов нагадав, що близько місяця тому опозиція почала акцію зі збору підписів "Україна проти Януковича", і за цей час було зібрано понад 309 тисяч підписів. "Люди не бояться, готові захищати свої права, виступати за відставку Януковича і за зміну цієї кримінальної влади", - сказав він.

Яценюк додав, що зібрані підписи ляжуть в основу позову до Вищого адміністративного суду, який опозиція подає сьогодні. "Перший етап усунення від влади Януковича почав реалізовуватися. Відповідно до закону, імпічмент можливий, якщо для цього є вагомі підстави. Так от, цей позов - це перелік чітких злочинів проти української держави, які здійснив Янукович", - пояснив він.

Реклама

За словами Яценюка, йдеться про незаконне підписання пенсійної реформи, Податкового кодексу, закону про мови, призначення на посаду прем'єр-міністра Миколи Азарова, всього складу Кабінету міністрів, а також сотень інших чиновників, тиск на суддів КСУ в ході розгляду конституційної реформи. "Опозиція звертається до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати дії Януковича протиправними. Ми розуміємо, що ВАСУ теж контролюється Януковичем, але ми впевнені, що наш похід проти Януковича не обмежиться українськими судами, і якщо суди в Україні зволікатимуть, ми звернемося до Європейського суду з прав людини", - додав він.

Яценюк розраховує, що цей позов ляже в основу діяльності тимчасової слідчої комісії з питань імпічменту Януковичу, яка буде створена в новому парламенті. Нардеп підкреслив, що першою цей позов підписала сама Юлія Тимошенко. "Ми готові до складної боротьбі і в українських судах, і на вулицях", - підсумував Яценюк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно