Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В’ялені томати вдома: швидкий італійський рецепт на зиму

В’ялені томати вдома: швидкий італійський рецепт на зиму

В’ялені помідори, які готуються за один день – це реальність. За пряним рецептом вони виходять смачними та ароматними, їх легко зберегти на зиму, оскільки помідори стають компактними. Нижче розповімо перевірений італійський рецепт в’ялених томатів.

ВІДЕО ДНЯ

В’ялені помідори на зиму з прянощами

Інгредієнти:

  • Помідори (бажано сорт «сливка», вони більш тверді та м’ясисті) – 2 кг;
  • Сушений орегано – 50 грамів;
  • Часник – 1 середня головка;
  • Базилік свіжий – 150 грамів;
  • Сіль, цукор, перець – за смаком.
Реклама
Читайте також:
Томатний сік на зиму по-домашньому: рецепт смачного та натурального напою

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Добре промити помідори та зелень (базилік), дати підсохнути. Часник очистити від лушпиння.
  2. Подрібнити базилік.
  3. Томати розрізати на половинки, викласти на застелене пергаментом деко зрізом вверх.
  4. Коли ємність буде повністю заповнена, посипати помідори сіллю, цукром, орегано, подрібненим базиліком.
  5. Нарізати часник тонкими скибочками та викласти зверху на кожну половинку томата.
  6. Розігріти духову піч до 100 градусів, поставити деко та залишити його там на 10 годин, при цьому дверцята духовки повинні бути привідчиненими, щоб зайва волога могла легко випаровуватись.

Як зберігати в’ялені томати

Після приготування в’ялені помідори можна викласти в банку або в пакет, герметично закрити, щоб туди не потрапила волога та овочі не відсиріли. Також можна пряні помідори в банці залити олією – їй вони віддадуть свій аромат. У такому вигляді вони можуть зберігатися усю зиму.

Такі томати виходять ароматними, їх можна додавати в супи, пасту, різотто або навіть подавати з сиром як окрему закуску.

Реклама

Раніше було опубліковано незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно