Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Німеччині для українців озвучили важливу новину

У Німеччині для українців озвучили важливу новину

Більшість німецьких земель практично вичерпали можливості по прийому біженців з України. Однак приймати новоприбулих ніхто не відмовляється, хоча і радять їм відразу їхати в маленькі міста і села.

ВІДЕО ДНЯ

У Німеччині зараз офіційно зареєстровано близько 980 тисяч українців. Але реально ця цифра може бути більшою, оскільки частина людей приїхали сюди по безвізу і ніде не реєструвались як біженці.

З відкритих джерел відомо, що орієнтовно 890 тисяч українських громадян вже отримали в Німеччині тимчасовий захист відповідно з нормами міграційного законодавства, створеними спеціально для українців.

Реклама
Читайте також:
В Угорщині заявили, що вже прийняли 1 мільйон українських біженців

На початку вересня Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) із посиланням на міністерство внутрішніх справ країни повідомила про те, що 12 із 16 федеральних земель Німеччини начебто не можуть більше приймати біженців з України. Це повідомлення могло створити враження, що більшість земель ФРН повністю припинили прийом українців. Однак це не так. Мова йде про регулювання прийому біженців за так званою системою первинного розподілу.

Реклама

Видання DW пояснює, що цю систему застосовують відносно шукачів прихистку, які знаходяться в країні в умовному пункті А, але не мають конкретної цілі та місця перебування. Після розміщення в приміщеннях для біженців або іншому тимчасовому житлі вони можуть бути перенаправлені в іншу федеральну землю, яка, відповідно до системи розподілу, володіє ресурсами для їх прийому.

У Федеральній службі міграції та біженців переконані, що біженцям з України не варто хвилюватися через новини про те, що розподіл шукачів прихистку між землями було призупинено. Всіх прибулих у Німеччину спочатку зобов’язана прийняти та земля, в яку українець вперше звернувся за допомогою. І навіть якщо там немає можливості зареєструвати людину на довгостроковий період, завжди можливі виключення, пояснюють у відомстві. Наприклад, в тих випадках, коли у людини є рідні в регіоні.

Водночас українцям рекомендують не їхати у великі міста й агломерації в Німеччині, а спробувати знайти прихисток в менших містах і селах.

Реклама

Раніше повідомлялось, що Німеччина з 1 вересня змінила правила перебування для українців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно