Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Оголошена загальна мобілізація на захист української мови

Оголошена загальна мобілізація на захист української мови
Противників законодавчого встановлення двомовності в Україні закликають прийти 5 червня на 9:00 під Верховну Раду з тим, щоб не допустити ухвалення законопроекту про мови. З таким закликом...

Противників законодавчого встановлення двомовності в Україні закликають прийти 5 червня на 9:00 під Верховну Раду з тим, щоб не допустити ухвалення законопроекту про мови.

ВІДЕО ДНЯ

З таким закликом виступили партії "Батьківщина" та "Фронт змін" як об’єднана опозиція, а також мистецьке об’єднання "Остання барикада".

У "Батьківщині" переконані, що в Партії регіонів "мовний популістський трюк" хочуть використати для порятунку рейтингу.

Реклама

"Ні Януковича, ні інших політиканів з Партії регіонів не хвилює, що політизація мовного питання, особливо напередодні виборів, призведе до серйозного протистояння у суспільстві. Замість обіцянок економічного добробуту та стабільності, дотримання прав і свобод людей вони штовхають країну до громадянського конфлікту", - заявляє ця партія.

"Батьківщина" вважає, що єдиною державною мовою в Україні має залишатися українська, й готова зробити все можливе, щоб не допустити ухвалення "ганебного мовного закону".

Реклама

"Ми звертаємося до всіх патріотів, до наших співвітчизників, яким не байдуже майбутнє України: у вівторок, 5 червня 2012 року приходьте до будівлі Верховної Ради! Беріть з собою національні прапори, встановлюйте пікети. Наше спільне завдання – дати відсіч розкольницьким планам Януковича та Партії регіонів, зберегти рідну мову, захистити Україну!", - сказано в заяві.

Арсеній Яценюк та Микола Томенко на прес-конференції в Івано-Франківську заявили, що оскільки з 5 червня парламент може повернутися до розгляду мовного закону, то об’єднаній опозиції потрібна масова підтримка, повідомляє "Фронт змін".

За словами Томенка, "парламент може перетворитися на системну небезпеку для України".

Реклама

Водночас, "Остання барикада" у оголосила "загальну мобілізацію на захист української мови" і кличе небайдужих під ВР на 5 червня.

"У акціях протесту повинні брати участь усі небайдужі громадяни, незалежно від їхніх переконань та поглядів, політичні організації, які стають на захист рідної мови. Нас не повинні роз’єднувати політичні уподобання чи ідеології. Адже зараз наша спільна ідеологія це – "Я люблю українську мову"!", - наголошують в об’єднанні, започаткованому Олесем Донієм.

До акції долучились: об’єднання "Своя правда", ВГО "Всеукраїнська Асоціація Фестивалів", ВМГО "Національний Альянс", Київська міська організація товариства "Меморіал" ім. В. Стуса, "Конгрес Національних Громад України", Громадський рух "Відсіч", Рух добровольців "Простір свободи", Центр дослідження визвольного руху, Всеукраїнський громадський рух "Не будь байдужим!", Молодий Народний Рух, Спілка української молоді.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно