Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Деякі українці зможуть отримати новий вид допомоги: стало відомо, хто може подавати заявки на отримання виплати вже зараз

Деякі українці зможуть отримати новий вид допомоги: стало відомо, хто може подавати заявки на отримання виплати вже зараз

Деякі українці зможуть отримати новий вид допомоги: стало відомо, хто може подавати заявки на отримання виплати вже зараз

16 лютого стартував спільний проект Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє Урядовий портал.

Читайте також:
Хто з військових більше не отримуватиме 30 тисяч: із 1 лютого зміниться порядок виплат
Реклама

Від 16 лютого можна подати заяву на отримання грошової допомоги на сайті eveteran.gov.ua

Хто може отримати фінансову допомогу

Проект поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Реклама

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Як подати заяву в електронній формі на отримання виплати

Важливо дотримуватись такого алгоритму:

  1. Зайдіть на сторінку веб-сайту eveteran.gov.ua
  2. Щоб розпочати, перейдіть за посиланням «Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни».
  3. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.
  4. Перевірте своє прізвище, ім’я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.
  5. Якщо у вас немає банківського гривневого рахунку, ви можете відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN. Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, необхідно подати нову заяву на веб-сайті eveteran.gov.ua.
  6. Перед тим, як надіслати заяву, повторно перевірте свої дані та надайте згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.
  7.  Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни — особи з інвалідністю І або ІІ групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни.
Реклама

Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на вказаний у заяві банківський рахунок.

Повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни.

Звертаємо вашу увагу, що проект стартував у тестовому режимі. Після того, як грошову виплату отримають перші 10 тисяч людей, розпочнеться перевірка якості наданих послуг за міжнародними стандартами та продовжиться реалізація проекту.

Нагадаємо, що тепер платять по-новому: українцям роз’яснили важливе нововведення. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно