Простий рецепт незвичайних млинців на Масляну
З 20 лютого в Україні святкуватимуть Масляну. На це свято традиційно готують млинці та інші молочні страви. Набирають популярності фінські ліниві млинці паннукакку (дослівно "торт на сковороді"), які легко готуються в духовці, а не на пательні, що дуже економить час, адже не потрібно випікати кожен млинець окремо. Достатньо просто вилити тісто в форму та розрізати готову страву на порції.
ВІДЕО ДНЯГотують цей млинець із солодкою начинкою, але можна додати до нього шинку й овочі, що зробить його теж дуже смачним та поживним. Це дуже простий спосіб урізноманітнити своє меню на Масляну, не витрачаючи багато часу та сил.
РекламаЩо потрібно для приготування фінських млинців
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- молоко – 500 мл;
- борошно – 250 г;
- вершкове масло – 50 г;
- цукор – 2 ст. л.;
- дрібка солі.
Спосіб приготування
Для початку треба збити яйця з цукром і сіллю, поступово додати тепле молоко (за бажанням) та ретельно розмішати. Потроху додати борошно і розмішувати, щоб не було грудочок. Потім влити розтоплене вершкове масло.
Після цього треба розігріти духовку до 200 градусів. Деко застелити пергаментом для випікання, щоб страва не пригорала та легко виймалася. Вилити тісто в підготовану форму.
Якщо хочеться зробити тонший млинець, то краще пекти його за декілька разів або в різних формах, наливаючи менше тіста.
РекламаЗапікати 20-25 хвилин до рум’яної скоринки. Після приготування млинець трохи опаде. Готову страву змастити вершковим маслом.
Такий солодкий запечений млинець можна подавати з цукровою пудрою, з джемом і йогуртом. З тонкого млинця також можна зробити рулет із сиром та ягодами. Смачного!