Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Простий рецепт незвичайних млинців на Масляну

Простий рецепт незвичайних млинців на Масляну

З 20 лютого в Україні святкуватимуть Масляну. На це свято традиційно готують млинці та інші молочні страви. Набирають популярності фінські ліниві млинці паннукакку (дослівно "торт на сковороді"), які легко готуються в духовці, а не на пательні, що дуже економить час, адже не потрібно випікати кожен млинець окремо. Достатньо просто вилити тісто в форму та розрізати готову страву на порції.

ВІДЕО ДНЯ

Готують цей млинець із солодкою начинкою, але можна додати до нього шинку й овочі, що зробить його теж дуже смачним та поживним. Це дуже простий спосіб урізноманітнити своє меню на Масляну, не витрачаючи багато часу та сил.

Читайте також:
Коли Прощена неділя у 2023 році: дата та як цього дня потрібно поводитись
Реклама

Що потрібно для приготування фінських млинців

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно – 250 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • дрібка солі.
Реклама

Спосіб приготування

Для початку треба збити яйця з цукром і сіллю, поступово додати тепле молоко (за бажанням) та ретельно розмішати. Потроху додати борошно і розмішувати, щоб не було грудочок. Потім влити розтоплене вершкове масло.

Після цього треба розігріти духовку до 200 градусів. Деко застелити пергаментом для випікання, щоб страва не пригорала та легко виймалася. Вилити тісто в підготовану форму.

Якщо  хочеться зробити тонший млинець, то краще пекти його за декілька разів або в різних формах, наливаючи менше тіста.

Реклама

Запікати 20-25 хвилин до рум’яної скоринки. Після приготування млинець трохи опаде. Готову страву змастити вершковим маслом.

Такий солодкий запечений млинець можна подавати з цукровою пудрою, з джемом і йогуртом. З тонкого млинця також можна зробити рулет із сиром та ягодами. Смачного!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно