Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні відкриють центри допомоги врятованим "Help Platform"

В Україні відкриють центри допомоги врятованим "Help Platform"

В Україні відкривають центри допомоги врятованим, що будуть надавати підтримку людям, які отримали травматичний досвід внаслідок війни. Психологи та юристи надаватимуть кваліфіковану та анонімну комплексну соціальну, психологічну та юридичну допомогу особам, які стали жертвами будь-якої форми насильства. Вже запрацювала інтернет-платформа проєкту “Help Platform”.

ВІДЕО ДНЯ

Що таке Help Platform

Уряд запустив онлайн-майданчик Help Platform, який є першим в Україні, що забезпечує доступ до повної інформації про ключові сервіси допомоги переселенцям, які постраждали внаслідок війни.

Читайте також:
На Закарпатті створять перший в Україні Центр підготовки населення до національного спротиву
Реклама

На ньому розміщені контакти центрів допомоги врятованим, які будуть працювати у різних населених пунктах України, а також усі перевірені, конфіденційні та безкоштовні служби.

Для кого створюють центри Help Platform

Центри створюють для осіб, які виїхали із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій і зазнали травматичного досвіду через війну: отримали тяжку психологічну травму, стали жертвами катувань та інших видів насильства. Усю допомогу у цих нових державних установах такі переселенці можуть отримати анонімно.

Реклама

Яку допомогу можна отримати на Help Platform

Завдяки Help Platform громадяни зможуть швидко та легко знайти потрібний сервіс, що надає психологічну, юридичну та соціальну допомогу.

Основні напрямки інформаційної допомоги на платформі:

  • Урядові гарячі лінії.
  • Безкоштовна психологічна підтримка. Допомогу можна отримати як безпосередньо у центрах, так і онлайн.
  • Безкоштовна правова допомога. Вторинна юридична допомога надається безкоштовно особам, які під час війни постраждали від катувань, сексуального насильства чи інших жорстоких дій.
  • Контакти центрів допомоги врятованим.
Реклама

У майбутньому майданчик буде масштабуватися та надавати доступ до ініціатив, що допоможуть врятованим українцям знайти нову роботу, перекваліфікуватися та підвищити свій економічний потенціал.

Як користуватися платформою Help Platform

Користуватися Help Platform дуже просто. Уся необхідна інформація публікується та постійно оновлюється на сайті. Інформаційні матеріали можна завантажувати та зберігати на персональному пристрої або поділитися ними у соціальних мережах з іншими людьми.

Щоб отримати допомогу у центрах допомоги врятованим, необхідно скористатися контактами, вказаними нас сайті "Help Platform" у розділі необхідної вам допомоги. Слід зазначити, що у Help Platform працюють також експерти, які спеціалізуються на допомозі дітям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно