Фахівці розробили новий туристичний маршрут, який дасть можливість привабити в Ужгород любителів пива
"Як відомо, пиво є третім за популярністю напоєм світу після чаю та води. Багато європейських міст вже мають практику у створенні подібних атракцій. Серед них можна назвати Прагу, Мюнхен, Брюге, Лондон, Дублін та багато інших. Зважаючи на пивний потенціал нашої області, а саме вже 9 діючих пивоварень, організатори вирішили зробити Ужгород одним з таких міст, - розповідає відомий туризмознавець Федір Шандор.
ВІДЕО ДНЯМетою створення даного маршруту було ознайомлення з історією і традиціями пивоваріння як у світі, так і на Закарпатті і, звичайно, дегустація самого напою із захоплюючими історіями про створення кожного з сортів. До дегустації представляли закарпатське, українське та імпортне пиво.
Організатори і учасники заходу пройшли три пивні точки міста Ужгород - Хмільну Хату, Churchill та Egan.
Реклама"У першій точці "Хмільна хата", де знаходиться ужгородська пивоварня " Ungweiser", запропонували спробувати 5 сортів пива цього бренду - світле, пшеничне, темний стаут, багряний ель та віденьське біле, а також дали скоштувати один з основних інгредієнтів напою - солод, з якого і вариться це пиво, - розповів Федір Шандор. - Далі учасники пройшли до наступного пункту Churchill - класичного англійського пабу. Тут рекомендували спробувати європейське пиво - бельгійський Grimbergen (Blanche та Double Ambree) та ірландський Guinness.
І останньою точкою нашої прогулянки став ірландський паб Egan, де нам запропонували сорти українського пива, яке тут варять чехи. Це були Богемське світле, багряний ель Rodbrau Gold, темний Бергшлосс та Медове".
РекламаОрганізатори проекту знайшли альтернативу звичайним "посиденькам" в барі, перетворивши звичайний вечір п'ятниці на цікавий і пізнавальний спосіб проведення дозвілля.