Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Фахівці розробили новий туристичний маршрут, який дасть можливість привабити в Ужгород любителів пива

Фахівці розробили новий туристичний маршрут, який дасть можливість привабити в Ужгород любителів пива

Фахівці розробили новий туристичний маршрут, який дасть можливість привабити в Ужгород любителів пива
"Як відомо, пиво є третім за популярністю напоєм світу після чаю та води. Багато європейських міст вже мають практику у створенні подібних атракцій. Серед них можна назвати Прагу, Мюнхен, Брюге,...

"Як відомо, пиво є третім за популярністю напоєм світу після чаю та води. Багато європейських міст вже мають практику у створенні подібних атракцій. Серед них можна назвати Прагу, Мюнхен, Брюге, Лондон, Дублін та багато інших. Зважаючи на пивний потенціал нашої області, а саме вже 9 діючих пивоварень, організатори вирішили зробити Ужгород одним з таких міст, - розповідає відомий туризмознавець Федір Шандор.

ВІДЕО ДНЯ

Метою створення даного маршруту було ознайомлення з історією і традиціями пивоваріння як у світі, так і на Закарпатті і, звичайно, дегустація самого напою із захоплюючими історіями про створення кожного з сортів. До дегустації представляли закарпатське, українське та імпортне пиво.

Організатори і учасники заходу пройшли три пивні точки міста Ужгород - Хмільну Хату, Churchill та Egan.

Реклама

"У першій точці "Хмільна хата", де знаходиться ужгородська пивоварня " Ungweiser", запропонували спробувати 5 сортів пива цього бренду - світле, пшеничне, темний стаут, багряний ель та віденьське біле, а також дали скоштувати один з основних інгредієнтів напою - солод, з якого і вариться це пиво, - розповів Федір Шандор. - Далі учасники пройшли до наступного пункту Churchill - класичного англійського пабу. Тут рекомендували спробувати європейське пиво - бельгійський Grimbergen (Blanche та Double Ambree) та ірландський Guinness.

І останньою точкою нашої прогулянки став ірландський паб Egan, де нам запропонували сорти українського пива, яке тут варять чехи. Це були Богемське світле, багряний ель Rodbrau Gold, темний Бергшлосс та Медове".

Реклама

Організатори проекту знайшли альтернативу звичайним "посиденькам" в барі, перетворивши звичайний вечір п'ятниці на цікавий і пізнавальний спосіб проведення дозвілля.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно