Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Виїзд чоловіків за кордон через "Шлях": прикордонники виявили порушення

Виїзд чоловіків за кордон через "Шлях": прикордонники виявили порушення

Виїзд чоловіків за кордон через "Шлях": прикордонники виявили порушення

З початком повномасштабної агресії рф проти України прикордонники нерідко припиняють спроби незаконного перетинання кордону. Одним з видів протиправної діяльності є використання порушниками для перетину держрубежу системи "Шлях" з метою подальшого неповернення на територію України.

ВІДЕО ДНЯ

Проведений прикордонною службою аналіз виїзду водіїв транспортних засобів суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень, вказує на деякі правопорушення. Зокрема, 1,5% осіб, які виїжджали з України у січні-лютому цього року по системі "Шлях", вчасно не повернулися в країну у визначений термін 60 діб, що встановлений Правилами перетину кордону для такої категорії осіб, – інформує відділ комунікації зі ЗМІ Державної прикордонної служби України.

Читайте також:
6 порушників кордону затримали на Закарпатті
Реклама

Такий характер правопорушень спостерігається у перевізників майже зі всіх регіонів України, але найбільше з Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Львівської областей. При цьому більшість зловживань відмічаються з боку ФОПів, яким, як і великим підприємствам-перевізникам, надана можливість внесення осіб до системи "Шлях". Великі підприємства більше піклуються про свою репутацію, натомість окремі ФОПи зловживають наданими можливостями і за грошову винагороду, орієнтовно від 3 до 7 тис. доларів США, пропонують свої послуги із внесення даних про осіб до системи. В окремих випадках створюється нове підприємство для здійснення протиправної діяльності.

З огляду на такі порушення, Держприкордонслужба посилила заходи, спрямовані на встановлення законних підстав для перетинання державного кордону особами, які внесені до системи "Шлях".

Реклама

Як результат, більш як 4,3 тис. особам з початку року було відмовлено у виїзді за межі України, які слідували як водії суб’єктів господарювання. Також у поточному році прикордонне відомство України направило 100 листів-інформувань до Укртрансбезпеки щодо виявлених правопорушень ліцензіатами, які вносили до системи "Шлях" інформацію про водіїв, які виїхали за межі України та у визначені законодавством терміни, 60 діб, не повернулися в Україну.

Загалом від початку дії системи "Шлях" вже 38 ліцензіатам тимчасово припинено доступ до системи.

Також на цей час триває документування вказаної злочинної діяльності в рамках більш як 60 кримінальних проваджень за ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Окрім цього, про підозру у вчиненні злочину повідомлено 126 особам і засуджено 4 особи.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно