Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Висвітлення соціальної інтеграції ВПО

Висвітлення соціальної інтеграції ВПО

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, багато людей були змушені шукати прихисток та безпеку в інших регіонах країни.

ВІДЕО ДНЯ

Серед них були й наші колеги-журналістки, які стали свідками жахливих подій у своїх регіонах.

Ліна Миронова – кореспондентка з Харкова, Єлизавета Голобородько – журналістка з Херсона. Жінки були активними учасницями журналістського середовища своїх міст.

Реклама

Вони на власні очі бачили всю жорстокість великої війни.

"Моє життя під час війни розділилося на 2 етапи. Я виїхала в місто Дніпро за 4 дні до початку війни. Як зараз памʼятаю, я начитувала останній свій сюжет на телеканалі "Твій плюс" про день єдності, і ми всі вірили, що війна не почнеться.

Реклама

Згодом я повернулася до Херсона, тому що в мене там залишилася моя сімʼя: мама та маленька донечка. Життя в окупації було складним. Виходиш із дому, а перед тобою ворожий БТР, нам дозволено було пересуватися вулицями лише до 14:00, жінкам потрібно було дуже скромно та закрито одягатися, щоб не привертати зайвої уваги", – згадує херсонка Єлизавета Голобородько.

Задля безпеки своєї сімʼї жінки вимушено перебралися на Захід України, де продовжили свою професійну діяльність.

"Журналіст – це не просто професія, це стиль життя. Ми із сином вирішили, що не будемо покидати територію України. Після виїзду з Харкова, з першої ж хвилини, я продовжувала свою журналістську діяльність. Я знімала відео про те як ми їхали евакуаційним потягом, приїзд до Закарпаття, що тут відбувалося. Перший місяць із початку повномасштабного вторгнення, мені здається, я знімала цілодобово", – ділиться власною історією харківʼянка Ліна Миронова.

Реклама

Співпраця із виданням PMG.ua

У лютому ГО "Закарпатське Вільне Медіа" розпочала реалізацію грантового проєкту "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа".

Після проведення конкурсу, для створення матеріалів редакція запросила двох журналісток із числа ВПО.

У рамках проєкту, Ліна та Єлизавета активно працювали над створенням статей та відеосюжетів, які висвітлювали інтеграцію внутрішньо переміщених осіб та релокованого бізнесу на Закарпатті. У своїх матеріалах вони досліджують труднощі, з якими зіштовхуються релоковані підприємства, а також висвітлюють інформацію про допомогу, яку надають закарпатці людям, постраждалим від війни.

"Мої герої – це сильні люди, які змогли взяти себе в руки і попри все, що вони пережили, приїхавши на нове місце, продовжили справу свого життя", – розповідає пані Ліна.

"Завдяки проєкту я побачила, що українці незламні. Багато людей релокують бізнес, багато людей пробують себе у чомусь новому. Наприклад, серед моїх героїв була агрономка, яка мала свій бізнес у Херсоні, а зараз вона посадила шикарні теплиці в Ужгороді. Я побачила лікарів, які розвивають медицину Закарпаття: вони роблять такі операції, які раніше тут не робили", – коментує теми своїх матеріалів Єлизавета.

Матеріали наших колег допомагають побачити обличчя війни та її наслідків, а також надихають громадськість на активну підтримку та солідарність із тими, хто потребує допомоги найбільше.

Реклама

Проєкт "Висвітлення соціальної інтеграції ВПО та релокованого бізнесу в Закарпатській області та підвищення цифрової безпеки медіа" реалізується ГО "Закарпатське Вільне Медіа" в межах програми "Стійкість", яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.

Думки, викладені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю ГО "Закарпатське Вільне Медіа", і не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно