Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородький міськвиконком вирішував долю "соціальних" комп’ютерів

Ужгородький міськвиконком вирішував долю "соціальних" комп’ютерів

Ужгородький міськвиконком вирішував долю "соціальних" комп’ютерів
Їх долю виконком Ужгородської міськради порушив на засіданні 8 квітня. На забезпечення діяльності Ужгородського міського центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді було виділено більше...

Їх долю виконком Ужгородської міськради порушив на засіданні 8 квітня.

ВІДЕО ДНЯ

На забезпечення діяльності Ужгородського міського центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді було виділено більше мільйона гривень за сприяння обласної ради. Ці кошти були цільовими і їх, зокрема, витратили у квітні та жовтні 2013 року на закупівлю 17 комп'ютерів. Техніка, однак, так і залишилася нерозпакованою.

У 2014 році Закарпатська облрада надсилала запити щодо цієї техніки з пропозицією задіяти їх на інформаційні послуги малозабезпеченим, однак отримала відповідь, що техніка використовується за призначенням. Між тим штатно в ужгородському центрі є 6 працівників.

Реклама

Ужгородський виконком запропонував у проекті рішення “Про передачу основних засобів” надати дозвіл на передачу з балансу Ужгородського міського центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді на баланс виконавчого комітету Ужгородської міської ради та на баланс управління праці та соціального захисту населення оргтехніку.

Тим не менше директор закарпатського обласного центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді Наталія Романюк, котра прийшла на засідання, виступила проти такого рішення, зауваживши, що таким чином виконком хоче покращити власне матеріальне становище. Натомість техніку пропонують використати, аби допомогти малозабезпеченим родинам ужгородців, які себе такою технікою забезпечити не можуть. Окрім того, ужгородський центр пропонують доповнити працівниками, оскільки його штати неукомплектовані і, як результат, нормально він не функціонує. Втім, заробітну плату їм повинні платити з міського бюджету, а це мер Ужгорода Віктр Погорєлов назвав неможливим. Він також зауважив, що хоче взагалі ліквідувати міський центр,а би він підпорядковувався ужгородській міськраді, а його функції виконувалися управлінням соцзахисту.

Реклама

Відкладати питання Віктор Погорєлов спершу категорично відмовився і пообіцяв звернутися з питанням про ліквідацію до губернатора. Мовляв, два соціальні органи, це забагато. Каже, центр був створений для агітації на виборах. Але згодом таки погодився відкласти питання на довивчення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно