Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Перший в Україні кабінет інфузійної терапії відкрили у Закарпатті (ВІДЕО)

Перший в Україні кабінет інфузійної терапії відкрили у Закарпатті (ВІДЕО)

Перший в Україні кабінет інфузійної терапії відкрили у Закарпатті (ВІДЕО)
Перший в Україні кабінет інфузійної терапії для інтенсивного амбулаторного лікування хворих на туберкульоз відкрито в Ужгороді в Закарпатському обласному територіально-медичному об’єднанні...

Перший в Україні кабінет інфузійної терапії для інтенсивного амбулаторного лікування хворих на туберкульоз відкрито в Ужгороді в Закарпатському обласному територіально-медичному об’єднанні «Фтизіатрія» .

ВІДЕО ДНЯ

Сучасне приміщення облаштоване без жодної копійки бюджетних коштів. Благодійні організації спільно з науковцями та медиками закладу, усвідомлюючи необхідність розвитку європейського підходу до лікування небезпечної хвороби, залучили необхідні кошти. І вже найближчим часом перші пацієнт зможуть отримувати курси амбулаторного інтенсивного лікування. Переваги беззаперечні: суттєво скорочується сам термін лікування, зменшуються витрати на одного пацієнта, хворий має можливість перебувати вдома з родиною.

За словами начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Василя Скрипа, впровадження стаціонар-альтернативних методів лікування хворих – один із напрямків реформування медицини. «Однак, стаціонарні заклади і надалі будуть розвиватися як в Ужгороді на базі ОКТМО «Фтизіатрія», так і в Нижній Апші Тячівського району, де будується сучасна протитуберкульозна лікарня. Місце розташування ще одного закладу поки вирішується. Розглядається два варіанти: Берегівщина або Виноградівщина», -зазначив очільник медицини краю .

Реклама

Заплановано, що завдяки оптимізації та перепрофілюванню буде скорочено 250 стаціонарних протитуберкульозних ліжок і звільнені кошти будуть спрямовані на розвиток сучасних технологій, обладнання, на раннє виявлення та ефективне лікування туберкульозу.

Як розповіла представник асоціації з інтенсивного лікування інфекційних захворювань «INCURE» Тетяна Спринсян, ідея відкриття інфузійного кабінету не нова, адже амбулаторне лікування, наприклад, онкозахворювань, вже широко розповсюджено у світі. Щодо туберкульозу, то ця практика нова не тільки для України, але й для Європи. Щоб запровадити цю методику лікування, науковці зв’язалися із профільним інститутом в Нью-Джерсі (США), де така практика вже існує. За словами провідного наукового співробітника, завідувача фтизіопульмонологічного відділення Національного інституту фтизіатрії і пульмонології імені Ф.Г. Яновського Михайла Кужка інтенсивне інфузійне лікування хворих на туберкульоз допомагає знизити до мінімуму період коли хворий є небезпечним для оточуючих і пришвидшити процес одужання.

Реклама

«Не чекати бюджетних коштів, а вирішувати проблемні питання медицини залучаючи альтернативне позабюджетне фінансування», - так налаштовані виноградівські активісти із благодійної організації «СОС». За словами очільника організації Володимира Шевчука, зараз в районі немає сучасної протитуберкульозної лікарні, яка б могла вирішити нагальні питання лікування туберкульозу і саме тому їх організація підключилась до розробки нового проекту«Протидія туберкульозу», який буде реалізовуватися за підтримки партнерів із Польщі та Білорусії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно