Найнебезпечніша їжа у світі щороку вбиває понад 200 людей
Понад 500 мільйонів людей їдять одну із найсмертоносніших страв у світі.
Попри те, що ця їжа дуже популярна в деяких країнах, вона може бути смертельно небезпечною, якщо її приготувати неправильно. Мова про маніок, який щороку забирає життя понад 200 людей.
ВІДЕО ДНЯМаніок — це така рослина, яка походить із Південної Америки, але найбільшим виробником маніоку наразі є Нігерія. Маніок росте у тропічному кліматі, його ще називають касава. Він є одним із основних продуктів харчування для 500 мільйонів людей. Щороку для споживання виробляють сотні мільйонів тонн цього тропічного продукту.
РекламаОднак листя, коріння та шкіру цієї рослини небезпечно їсти сирими, бо вони мають токсичні речовини, які можуть утворювати ціаністий водень. Деякі сорти маніоку мають до 20 мг ціаніду на кілограм, а деякі — аж до 1 000 мг ціаніду.
Неправильне оброблення рослини теж може мати фатальні наслідки для людей, які її вживають. Вживання такої їжі може мати не лише смертельний наслідок, але й інші ризики для здоров’я, наприклад неврологічні розлади.
РекламаЗа оцінками ВООЗ, щороку від отруєння маніоком гине близько 200 людей. Проте мільйони людей продовжують готувати страви із цієї рослини. І якщо їх приготувати правильно, то ризик для здоров’я мінімальний. Є спеціальні шефкухарі, яких вчать правильно готувати маніок. До речі, одним із обов’язкових етапів перед приготуванням є замочування рослини на 24 години. Із маніоку найчастіше роблять пюре, запікають його, відварюють або ж смажать.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, що скуштувати в Чехії під час подорожі.