Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 314 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 200+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 200+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 400+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Найнебезпечніша їжа у світі щороку вбиває понад 200 людей

Найнебезпечніша їжа у світі щороку вбиває понад 200 людей

Понад 500 мільйонів людей їдять одну із найсмертоносніших страв у світі.

Попри те, що ця їжа дуже популярна в деяких країнах, вона може бути смертельно небезпечною, якщо її приготувати неправильно. Мова про маніок, який щороку забирає життя понад 200 людей.

ВІДЕО ДНЯ

Маніок — це така рослина, яка походить із Південної Америки, але найбільшим виробником маніоку наразі є Нігерія. Маніок росте у тропічному кліматі, його ще називають касава. Він є одним із основних продуктів харчування для 500 мільйонів людей. Щороку для споживання виробляють сотні мільйонів тонн цього тропічного продукту.

Читайте також:
Три національні страви Австрії, які обов’язково треба скуштувати під час подорожі
Реклама

Однак листя, коріння та шкіру цієї рослини небезпечно їсти сирими, бо вони мають токсичні речовини, які можуть утворювати ціаністий водень. Деякі сорти маніоку мають до 20 мг ціаніду на кілограм, а деякі — аж до 1 000 мг ціаніду.

Неправильне оброблення рослини теж може мати фатальні наслідки для людей, які її вживають. Вживання такої їжі може мати не лише смертельний наслідок, але й інші ризики для здоров’я, наприклад неврологічні розлади.

Реклама

За оцінками ВООЗ, щороку від отруєння маніоком гине близько 200 людей. Проте мільйони людей продовжують готувати страви із цієї рослини. І якщо їх приготувати правильно, то ризик для здоров’я мінімальний. Є спеціальні шефкухарі, яких вчать правильно готувати маніок. До речі, одним із обов’язкових етапів перед приготуванням є замочування рослини на 24 години. Із маніоку найчастіше роблять пюре, запікають його, відварюють або ж смажать.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, що скуштувати в Чехії під час подорожі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно