Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині почали палити сухотрав’я

На Рахівщині почали палити сухотрав’я
Вже не перший рік агрономи та інші вчені-екологи переконують, що спалювання сухої трави приносить екосистемі більше шкоди, ніж користі, така практика залишається доволі поширеною. Закарпатці...

Вже не перший рік агрономи та інші вчені-екологи переконують, що спалювання сухої трави приносить екосистемі більше шкоди, ніж користі, така практика залишається доволі поширеною. Закарпатці продовжують спалювати сухостій, навіть не зважаючи на близькість до нього будинків та технічних споруд.

ВІДЕО ДНЯ

Один із таких випадків стався сьогодні, 9 березня на Рахівщині. В селищі Ясіня традиційно підпалили та залишили без догляду відкритий вогонь на одному зі схилів. При цьому неподалік джерела загорання знаходиться вежа мобільного зв’язку одного із операторів.

Із 1626 пожеж‚ які трапилися в області в 2013-му році‚ 759 стали наслідком масового та безконтрольного спалювання сухотрав’я та сміття.

Реклама

Так, до прикладу, минулого року на початку березня в області щодня траплялось більше 20 пожеж, викликаних спалюванням сухої трави.

Через людську недбалість, особливо при сухій і теплій погоді, об’єктами пожеж подеколи стають не лише сухотрав’я, чагарники але й лісові угіддя, що може призвести до непоправної екологічної шкоди. Вигорілий ліс – це знищена флора і фауна, на відновлення якої знадобиться не один десяток років.

Реклама

Не варто за допомогою спалювання від стерні очищувати й минулорічні посівні масиви. Цей спосіб попри те‚ що небезпечний‚ але й шкідливий‚ адже під дією високих температур нищиться найкорисніший поживний шар ґрунту. Для відновлення якого знадобиться чимало часу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно