Як обрати полуницю в магазині, щоб була солодка

Читайте, як розрізнити в магазині стиглу полуницю та які якості вона має.
Зараз розпочинається сезон улюбленої ягоди багатьох. Українські ринки вже заповнені полуницею, а її солодкий запах манить придбати. Проте іноді вдома приходить розчарування, адже виявляється, що ягода кисла, і щоб з’їсти її, треба додати цукру. Звичайно, хтось, навпаки, може любити такий смак, проте більшість очікує отримати солодку та стиглу полуницю.
ВІДЕО ДНЯВи можете безпосередньо на ринку попросити продавця, щоб дав товар на пробу. Це поширена практика, і часто торговці самі пропонують це покупцям. Але якщо вам не хочеться їсти немиту ягоду, то варто навчитися розрізняти її за зовнішнім виглядом, щоб знати, чи стигла вона.
РекламаТож перше, на що треба звернути увагу, — це колір. Стигла полуниця має яскравий червоний колір без зелених цяточок. Якщо навіть кінчик білий, то можна сказати, що така ягода не достигла до кінця. Також зверніть увагу на забарвлення під листям — біле чи зелене вказує на те, що вона ще може бути кислою. Запах також відіграє велику роль — приємний і сильний аромат свідчить про те, що полуниця повністю дозріла і солодка.
Плями на шкірці — ще одна важлива ознака. Якщо при виборі полуниці ви бачите яскраві червоні плями, то це означає, що вона має багатий насичений смак. Відстань між ягодою і листям — якщо вона є, то плід солодкий, а коли ягода щільно прилягає до листя, то полуниця кисла. Сухі чи жовті листочки можуть вказувати на те, що ягода вже була давно зібрана і починає псуватися.
РекламаВажливо не купувати гнилі чи плісняві плоди. Іноді у магазині чи на ринку ви можете придбати плісняву полуницю навіть випадково. Не варто обрізати її чи мити — краще відразу викинути, адже це може бути небезпечно для здоров’я.
Нагадуємо, як зварити варення з полуниці за рецептом Євгена Клопотенка.