Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські перевізники та представники влади обговорювали доцільність введення нової ціни на проїзд у маршрутках

Ужгородські перевізники та представники влади обговорювали доцільність введення нової ціни на проїзд у маршрутках

Ужгородські перевізники та представники влади обговорювали доцільність введення нової ціни на проїзд у маршрутках
Різке підвищення цін, у тому числі й на пальне, поставило в Ужгороді питання про підвищення вартості проїзду у маршрутках. Вчора, 25 лютого, міський голова Віктор Погорєлов повідомив, що потрібно...

Різке підвищення цін, у тому числі й на пальне, поставило в Ужгороді питання про підвищення вартості проїзду у маршрутках. Вчора, 25 лютого, міський голова Віктор Погорєлов повідомив, що потрібно починати процес обговорення, зокрема й громадського, щодо зміни тарифів.

ВІДЕО ДНЯ

Ужгородські перевізники написали звернення до заступника міського голови Ярослава Шафаря, який курує питання транспорту. Сьогодні його розглянули на нараді міської влади з підприємцями з питань підвищень вартості проїзду через підняття цін на паливно-мастильні матеріали.

«Сьогодні мені надали інформацію по містах і обласних центрах України, вартість маршрутних таксі у них становить від 2 до 3 гривень. Я, як економіст розумію, що стрибок цін впливає на дохідну частину підприємців, ми готові розглянути заяву. Всі обговорення і перевірки будуть проводитися прозоро. Всі підприємці повинні надати свої пропозиції та розрахунки», - повідомив Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов.

Реклама

Перевізники просять вирішити питання швидко, з боку міськради затягувань процесу не буде, - пообіцяв керівник міста, проте, впливати на Антимонопольний комітет щодо термінів можливості немає.

Заступник міського голови Ярослав Шафарь дав доручення підприємцям кожного дня звітувати за минулу добу про кількість автобусів, які виходили на маршрут та скільки об’їздів здійснили.

Реклама

«Зараз, через збільшення вартості пального, багато людей пересіло з машин на маршрутки, за останні кілька днів вони просто переповненні. Саме через це неприпустимо знімати автобуси з маршрутів. Ми дали можливість заробляти вам, то ж тепер, коли прибутки зменшилися, не потрібно створювати колапс. Не думайте, що вашу нішу ніхто не зможе зайняти, міська рада може укласти договори з підприємцями з районів та сіл, але я б не хотів доводити до цього», - пояснив Ярослав Шафарь .

«Якщо розрахунки будуть аргументовані, то відповідні структурні підрозділи міськради вивчать ці питання і прийдуть до рішення, які відповідатимуть сьогоднішньому дню», - пообіцяв секретар міськради Богдан Андріїв. Також посадовець нагадав про обіцянки підприємців встановити GPS навігатори, які наразі не виконані.

Начальник управління економіки Михайло Станкович наголосив, що впродовж ще щонайменше місяця робити розрахунки важко, тому підприємці мають зачекати. Потрібно прив’язувати розрахунок до сталих цін, яких наразі немає, адже міняються вони щодня.

Реклама

Підприємці нарікають: попри те, що автобуси їздять повні, доходу немає – все через пільговиків. Ярослав Шафарь нагадав, що відповідно до українського законодавства через кілька місяців пільговики їздитимуть за оплату.

Перевізники наголошують, що не хочуть великого підвищення ціни, адже підприємцю не вигідно зробити послугу за недоступною вартістю для споживача. Якщо ціна на проїзд стане надто дорогою для ужгородців і вони не будуть їздити, автобуси просто не буде чим заправляти.

Сьогодні вирішили, що перевізники підготують всі необхідні звіти та зустрінуться 5 березня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно