Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 128 бригада показала, як для воїнів варять закарпатський боґрач

128 бригада показала, як для воїнів варять закарпатський боґрач

128 бригада показала, як для воїнів варять закарпатський боґрач
Фото: 128 бригада / Facebook

Однією з найулюбленіших і водночас знакових страв у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді є боґрач.

Його готують у всіх підрозділах без винятку, щоправда — лише у особливі дні. Цікаво, що смак страви в кожному підрозділі відрізняється, адже рецепти та інгредієнти залежать від наявних продуктів. Наприклад, далеко не завжди вдається отримати від волонтерів традиційну угорську приправу «Erős Pista», яка надає страві особливої гостроти.

ВІДЕО ДНЯ

В 1-му стрілецькому батальйоні за приготування відповідає кухар Олег — уродженець Харкова з 12-річним ресторанним стажем.

Читайте також:
«У мене практично вся сім’я воює», — молодший сержант 128-ї бригади про захист України
Реклама

Пресслужба 128 бригади розповіла, що до лав підрозділу він прийшов добровільно, за порадою товариша дитинства, який нині служить офіцером у підрозділі. Своє рішення чоловік називає одним із найважливіших у житті та переконує, що не шкодує.

Вперше боґрач Олег скуштував у Мукачеві під час базової військової підготовки, а згодом сам почав готувати його для побратимів уже в зоні бойових дій. За його словами, ця страва «двоєдина» — настільки поживна, що замінює і перше, і друге.

Боґрач однаково високо цінують усі — від солдатів і сержантів до офіцерів. Проте найбільше він смакує піхотинцям, які після ротацій виходять із передової у прифронтові села на відпочинок. У таких випадках реакція бійців завжди однакова: «Дайте добавки!»

Яка одна з найголовніших страв у 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді? Звичайно, боґрач! Його готують у...

Posted by 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада on Saturday, August 30, 2025

Раніше видання розповідало історію старшого сержанта із Закарпаття та як він допомагає побратимам.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно