128 бригада показала, як для воїнів варять закарпатський боґрач

Однією з найулюбленіших і водночас знакових страв у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді є боґрач.
Його готують у всіх підрозділах без винятку, щоправда — лише у особливі дні. Цікаво, що смак страви в кожному підрозділі відрізняється, адже рецепти та інгредієнти залежать від наявних продуктів. Наприклад, далеко не завжди вдається отримати від волонтерів традиційну угорську приправу «Erős Pista», яка надає страві особливої гостроти.
ВІДЕО ДНЯВ 1-му стрілецькому батальйоні за приготування відповідає кухар Олег — уродженець Харкова з 12-річним ресторанним стажем.
Пресслужба 128 бригади розповіла, що до лав підрозділу він прийшов добровільно, за порадою товариша дитинства, який нині служить офіцером у підрозділі. Своє рішення чоловік називає одним із найважливіших у житті та переконує, що не шкодує.
Вперше боґрач Олег скуштував у Мукачеві під час базової військової підготовки, а згодом сам почав готувати його для побратимів уже в зоні бойових дій. За його словами, ця страва «двоєдина» — настільки поживна, що замінює і перше, і друге.
Боґрач однаково високо цінують усі — від солдатів і сержантів до офіцерів. Проте найбільше він смакує піхотинцям, які після ротацій виходять із передової у прифронтові села на відпочинок. У таких випадках реакція бійців завжди однакова: «Дайте добавки!»
Яка одна з найголовніших страв у 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді? Звичайно, боґрач! Його готують у...
Posted by 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада on Saturday, August 30, 2025
Раніше видання розповідало історію старшого сержанта із Закарпаття та як він допомагає побратимам.