Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті знайшли величезний гриб: чи можна його їсти

На Закарпатті знайшли величезний гриб: чи можна його їсти

Фото, яке опубліковане у статті, було поширене кілька днів тому. Зараз аналогічні гриби також знаходять і важливо знати, чи можна їх їсти.

В Україні триває грибний сезон, тому мешканці різних регіонів діляться своїми знахідками. На Закарпатті, наприклад, грибники натрапили на справжню знахідку — величезний білий гриб, відомий під назвою дощовик.

ВІДЕО ДНЯ

Фото незвичного гриба з’явилося у місцевому пабліку, — інформує видання «Телеграф».

Гриб-дощовик, фото якого оприлюднили в мережі
Гриб-дощовик, фото якого оприлюднили в мережі
Реклама

Користувачі мережі розповіли, що часто готують дощовики як відбивні. Мовляв, за смаком вони нагадують м’ясо. Хоча ці гриби ростуть по всій території України, зустрічаються вони не надто часто.

Найчастіше їх можна знайти у лісах чи на галявинах після дощу.

Читайте також:
Похід по гриби ледь не закінчився трагедією: що трапилось

Що відомо про гриб-дощовик

Дощовик належить до родини печерицевих і має кілька народних назв — пороховик або тютюновий гриб. Так його прозвали через характерну особливість: коли дозрілий гриб стискають, із нього виривається хмарка спор, схожа на дим.

Особливістю цього виду є масивна округла або грушоподібна форма та біле забарвлення. Шапка окремих екземплярів може сягати 70 сантиметрів у діаметрі, а вага — до 10 кілограмів.

Для приготування придатні лише молоді гриби з білою, щільною м’якоттю. Збирати їх потрібно обережно, а готувати — не пізніше ніж через три години після збору, адже з часом м’якоть швидко темніє і втрачає харчову цінність.

Якщо гриб набуває сіруватого відтінку, його споживати не можна.

Доцільно звернути увагу, що будь-які їстівні гриби варто вживати з обережністю. Навіть за найменшого сумніву у їх придатності варто від них відмовитись. Інакше є ризик отруїтись.

Раніше видання розповідало, як варити гриби, щоб не чорніли.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно