Воїн 128 бригади розповів про бойові виїзди та… найпопулярніший торт на передовій
До початку повномасштабного вторгнення Богдан працював кондитером у відомій мережі ресторанів української кухні.
Щодня він випікав «Наполеони», «Медовики» та інші солодощі. Та вже на другий день після російського нападу чоловік залишив роботу й добровільно прийшов у військкомат, — інформує пресслужба 128 бригади.
ВІДЕО ДНЯСпершу служив у тиловій частині на Хмельниччині, згодом — у десантно-штурмовій бригаді. Під час виконання завдань на Донеччині Богдан порвав меніск, переніс операцію та реабілітацію. Після одужання він перевівся до 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, куди давно прагнув потрапити за рекомендацією друзів.
РекламаНині боєць служить у самохідному артилерійському дивізіоні. Він — старший солдат і старший навідник установки 2С1 «Гвоздика». За його словами, підрозділ майже весь час працює на бойових виїздах, вражаючи ворожу піхоту, бліндажі та техніку.
У вересні Богдан отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий Хрест» — за влучну й злагоджену роботу підрозділу. Сам боєць наголошує, що це заслуга всієї команди: одні виявляють ціль, інші розраховують координати чи коригують вогонь.
Попри військову службу, Богдан не забуває про своє довоєнне ремесло. Хоча умов для випічки на передовій немає, кондитерські навички часто згадуються у розмовах із побратимами.
«Найпопулярніші торти в нашому ресторані були „Наполеон“, „Медовик“ і „Горіховий“. Плюс ми випікали сезонні, фруктові тістечка. Тут не можу нічого пекти, бо постійно на бойових. Тому зараз у нас найпопулярніший торт — вафельний зі згущонкою, його всі люблять», — жартує боєць.
Раніше президент показав відео, як вручав нагороди воїнам 128-ї бригади.