Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Воїн 128 бригади розповів про бойові виїзди та… найпопулярніший торт на передовій

Воїн 128 бригади розповів про бойові виїзди та… найпопулярніший торт на передовій

Воїн 128 бригади розповів про бойові виїзди та… найпопулярніший торт на передовій

До початку повномасштабного вторгнення Богдан працював кондитером у відомій мережі ресторанів української кухні.

Щодня він випікав «Наполеони», «Медовики» та інші солодощі. Та вже на другий день після російського нападу чоловік залишив роботу й добровільно прийшов у військкомат, — інформує пресслужба 128 бригади.

ВІДЕО ДНЯ

Спершу служив у тиловій частині на Хмельниччині, згодом — у десантно-штурмовій бригаді. Під час виконання завдань на Донеччині Богдан порвав меніск, переніс операцію та реабілітацію. Після одужання він перевівся до 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, куди давно прагнув потрапити за рекомендацією друзів.

Читайте також:
Оператор дрона зі 128-ї бригади розповів про бойові виїзди на фронті
Реклама

Нині боєць служить у самохідному артилерійському дивізіоні. Він — старший солдат і старший навідник установки 2С1 «Гвоздика». За його словами, підрозділ майже весь час працює на бойових виїздах, вражаючи ворожу піхоту, бліндажі та техніку.

У вересні Богдан отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий Хрест» — за влучну й злагоджену роботу підрозділу. Сам боєць наголошує, що це заслуга всієї команди: одні виявляють ціль, інші розраховують координати чи коригують вогонь.

Попри військову службу, Богдан не забуває про своє довоєнне ремесло. Хоча умов для випічки на передовій немає, кондитерські навички часто згадуються у розмовах із побратимами.

«Найпопулярніші торти в нашому ресторані були „Наполеон“, „Медовик“ і „Горіховий“. Плюс ми випікали сезонні, фруктові тістечка. Тут не можу нічого пекти, бо постійно на бойових. Тому зараз у нас найпопулярніший торт — вафельний зі згущонкою, його всі люблять», — жартує боєць.

Раніше президент показав відео, як вручав нагороди воїнам 128-ї бригади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно