Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатцям викликати міліцію стане зручніше

Закарпатцям викликати міліцію стане зручніше
Що робити якщо у вас поцупили сумочку або ж ви стали очевидцем чи навіть жертвою злочинних дій? Звичайно, звернутись до міліції - скажете ви, але ж бувають екстрені ситуації, які потребують миттєвого...

Що робити якщо у вас поцупили сумочку або ж ви стали очевидцем чи навіть жертвою злочинних дій? Звичайно, звернутись до міліції - скажете ви, але ж бувають екстрені ситуації, які потребують миттєвого реагування, коли чекати, поки приїдуть міліціонери, часу нема. В таких випадках в нагоді стануть «кнопки термінового виклику міліції».

ВІДЕО ДНЯ

Державна служба охорони продовжує соціальну програму допомоги населенню, яка націлена на попередження вуличної злочинності. На сьогоднішній день в області розташовано 87 «кнопок термінового виклику міліції». Ви запитаєте: де знайти таку кнопку? як вона працює? А тут все дуже просто - більшість «кнопок тривожного виклику» встановлено в магазинах, аптеках, на автозаправних станціях, підприємствах чи в розважальних закладах, тобто - у місцях великого скупчення громадян. А про те, що кнопка розташована саме в тому чи іншому закладі допоможе зрозуміти спеціальний покажчик: жовта наклейка з надписом - «Терміновий виклик міліції», - мовили в УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

- Скористатися «тривожкою» можуть не тільки працівники охоронюваного об’єкту, а й пересічні громадяни. Якщо вам потрібна термінова допомога правоохоронців, і ви помітили напис про тривожну кнопку, - не задумуючись, заходьте й звертайтесь до адміністратора закладу чи охоронця, щоб натиснули кнопку для термінового приїзду міліції. Ми обіцяємо миттєве реагування, - запевняє начальник відділу технічної служби управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області Андрій Алексик.

Реклама

Завдяки цій системі, в разі необхідності, в будь-який час, жителі можуть викликати на допомогу групу затримання Державної служби охорони. Також завдяки тривожному виклику, зазвичай, вдається піймати злодія по «гарячих слідах»:

- Кнопка підключена до пунктів централізованого спостереження. На місце злочину спецгрупа прибуває за лічені хвилини. За цей час правопорушник навряд зможе далеко втекти. Тому більшість злочинів розкриваються відразу.

Реклама

Розповів Андрій Алексик і про те, як часто жителі користуються «тривожками» - тільки впродовж 2014 року тиснули «кнопку» близько 20 раз.

В Ужгороді таких кнопок розміщено 19, стільки ж в Мукачеві та Хусті. Зазвичай, знайти їх можна і в центральних і квартальних частинах міста.

Та все ж не всі знають про таку систему захисту.

Реклама

- З’ясуйте, де у вашому місті, районі знаходяться кнопки термінового виклику міліції. Гуляючи в вільний час, зверніть увагу на установи, на яких розміщена наклейка «Терміновий виклик міліції». Адже це - ваша безпека та безпека ваших близьких, - закликав краян Андрій Алексик.

До речі, в області планують додатково встановити ще 23 кнопки термінового виклику в місцях підвищеного кримінального стану.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно