Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Для лікарень Ужгорода придбали нове медичне обладнання (ФОТО)

Для лікарень Ужгорода придбали нове медичне обладнання (ФОТО)

Для лікарень Ужгорода придбали нове медичне обладнання (ФОТО)
Фотометри, небулайзери, ЕКГ-апарати з принтерами, глюкометри, кардіографи – це не повний перелік апаратів, які закупили для ужгородських амбулаторій. Як розповів в.о. Ужгородського міського голови,...

Фотометри, небулайзери, ЕКГ-апарати з принтерами, глюкометри, кардіографи – це не повний перелік апаратів, які закупили для ужгородських амбулаторій. Як розповів в.о. Ужгородського міського голови, за півроку вдалося залучити обладнання на півмільйона неурядових коштів. Зокрема, за 280 тис.грн американська релігійна організація закупила для ужгородських амбулаторій медичне оснащення.

ВІДЕО ДНЯ

«Представники зі США приїздили до нас ще у березні, тоді наш Центр працював буквально три тижні, - розповіла Тетяна Козак. головний лікар Ужгородського центру первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) – Вони побачили потребу в сучасному обладнанні. Ми не розмінювалися на ремонти приміщення, а вирішили акцентувати на медичному оснащенні. Для кожної нашої амбулаторії американці закупили сучасні апарати. Частина з них уже є, решту чекаємо найближчим часом».

Серед обладнання – ЕКГ-апарати з принтерами, фотометри, які аналізують 9 показників крові. Фотометри передусім значно полегшать життя ужгородцям, адже відтепер здати аналізи крові можна буде одразу ж в амбулаторії неподалік від свого дому. До слова, за американські кошти проплатили український товар – реактиви харківського виробництва. Ці реактиви дешевші і відповідають світовим стандартам.

Реклама

Як повідомив Павло Колесник, доцентр кафедри терапії, сімейної медицини ФПО, керівник тренінгового центру сімейної медицини, який консультує в амбулаторії №7 на вул.Капушанській, наразі до амбулаторій ще надходять фотометри, шпателі для огляду горла, пікфлоуметри для оцінки швидкості видиху, ото-офтальмоскопи, ваги дитячі і дорослі, ростовагоміри, пульсоксиметри. На початку вересня очікують кардіографи.

Кожна амбулаторія матиме глюкометри – експрес-прилади, якими навіть вдома можна виміряти кількість глюкози в крові, спеціальні матраци для огляду немовлят. Також в усіх амбулаторіях будуть небулайзери - інгалятори, що ефективно лікують бронхіальні астми у дітей, ларингіти, бронхоспазми. Крім того, на території деяких амбулаторій обладнають спеціальні парковки для дитячих візочків.

Реклама

Прес-служба Ужгородської міської ради

Для лікарень Ужгорода придбали нове медичне обладнання (ФОТО) – 01
Для лікарень Ужгорода придбали нове медичне обладнання (ФОТО) – 02
Реклама
Для лікарень Ужгорода придбали нове медичне обладнання (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно