Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Карпатському біосферному заповіднику розпочали зариблювати гірські потоки

У Карпатському біосферному заповіднику розпочали зариблювати гірські потоки

У Карпатському біосферному заповіднику розпочали зариблювати гірські потоки
Працівники Карпатського біосферного заповідника зарибнили гірські водотоки Кевелівського природоохоронного науково-дослідного відділення. Такі заходи щорічно організовуються з метою збереження...

Працівники Карпатського біосферного заповідника зарибнили гірські водотоки Кевелівського природоохоронного науково-дослідного відділення. Такі заходи щорічно організовуються з метою збереження генофонду цінних видів риб. Для збереження струмкової форелі у Карпатському біосферному заповіднику робиться чимало.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, в Трибушанському відділенні знаходиться демонстраційне форелеве господарство. Воно створено ще на межі 50-х та 60-х років і сьогодні потребує модернізації, однак забезпечує необхідні умови для розмноження маточного поголів’я, утримання і вирощування молодняка.

Форель струмкова родини лососевих є аборигенним видом гірських потоків Карпат і має дуже важливе охоронне, наукове і практичне значення. Вид належить до холодноводних риб і надає перевагу швидкотекучим річкам з чистою водою, багатою на кисень.

Реклама

Цей вид, чисельність якого у природному середовищі скорочується, успішно розводиться у форелевих ставах. Вони в межах господарства займають площу майже півтори тисячі квадратних метрів. Щороку тут вирощується кілька десятків тисяч малька форелі. Значна частина молодняка (після підгодівлі та зміцнення) випускається у гірські потоки Рахівщини для відновлення чисельності виду.

Так у водотоки Кевелева вже випущено близько 600 особин форелі. Найближчим часом заплановано провести зарибнення потоків інших гірських відділень заповідника.

Реклама

Валерія Бундзяк

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно