Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівець долучився до розфарбовування "сліпих" вікон у центрі Львова

Мукачівець долучився до розфарбовування "сліпих" вікон у центрі Львова

Мукачівець долучився до розфарбовування "сліпих" вікон у центрі Львова
Днями у місті Лева відбулася презентація арт-галереї під відкритим небом «Вікна в минуле». Цікавий мистецький проект підтримала ТМ «Львівське» до 300-річчя Львівської пивоварні, що відзначатиметься...

Днями у місті Лева відбулася презентація арт-галереї під відкритим небом «Вікна в минуле». Цікавий мистецький проект підтримала ТМ «Львівське» до 300-річчя Львівської пивоварні, що відзначатиметься вже наступного року. Під егідою відомого українського художника, Володимира Костирка, молоді митці зі всієї України розфарбовували «сліпі» (замуровані) вікна в центрі сучасного Львова. Кожен з них втілював древні традиції та роботу ремісничих цехів, члени яких належали до найповажніших верств населення.

ВІДЕО ДНЯ

Цех Броварів малював Володимир Костирко. Його твори нині зберігаються у приватних колекціях, а також користуються неабияким попитом у колекціонерів сучасного живопису.

Євген Равський, який відтворив Цех Малярів, відомий львівський художник, що працює в історичному жанрі.

Реклама

А от Цех Бондарів малювала українська художниця Ольга Кравченко. Дівчина спеціалізується на українському іконописі та портреті. Варто зауважити, що вона не побоялася роботи на висоті у кілька метрів, якісно виконавши завдання.

Цех Мечників втілили у життя Олег та Марина Татарінови із Києва. Обоє митців навчалися в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, є членами Національної спілки художників України, мають ряд відзнак та дипломів.

Реклама

Цех Пекарів відтворили Богдан та Юлія Поліщуки із Миколаєва. Богдан Поліщук закінчив Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури, провів ряд персональних виставок.

Аліна Гордієнко з Одеси, котра відтворила Цех Римарів, має дві вищих освіти. Провела ряд власних виставок, а також виступила куратором деяких проектів.

Цех Музикантів намалював Олександр Антонюк з Хмельницького. Закінчив Прикарпатський університет імені В.Стефаника. Провів велику кількість персональних виставок.

Реклама

Цех Ковалів відтворив Олександр Король із Харкова. Його робота на фасаді одного із будинків дещо відрізняється за технікою від решти.

Цех Кравців змалювала Надія Кріворотова з міста Олександрія Миколаївської області. Дівчина навчалася в Дніпропетровську та Львові. Наступного року планує закінчити Львівську національну академію мистецтв та отримати диплом магістра.

Юрій Павлик втілив у реальність Цех Купців. Художник родом із Мукачева Закарпатської області. Провів ряд власних виставок та проектів.

Кожен з зазначених митців втілював у життя своє бачення давніх ремесел. Тож нині, на одній із центральних вулиць міста, поряд з площею Ринок, можна побачити відтворені художниками промисли, якими в давнину львів’яни заробляли собі на прожиття.

Масштабний мистецький проект вдалося реалізувати за підтримки ТМ «Львівське». Варто зауважити, що у такий складний час компанія підтримує соціальні проекти й намагається зробити місто Лева привабливішим для жителів і туристів. Крім того, консолідує талановитих людей з цілої країни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно